Vizita.si
image (28)

Novice

Nekoč debeluška, danes lepotna kraljica

K.B.
29. 01. 2013 15.47
5

Miss okrožja Northampton v Veliki Britaniji ima danes sicer popolno postavo, a še pred nekaj leti se je lepotna kraljica borila s čezmerno telesno težo. Takrat je tehtala kar 101 kilogram.

24-letna Nadina Knight, ki se je uvrstila v finalni izbor za miss Velike Britanije, je svetu zaupala, da njena postava ni nikakor odraz prirojene popolne postave, ampak dolgotrajnega boja s kilogrami, v katerem pa je naposled le zmagala. Na dobrih 100 kilogramov je lepotica prišla predvsem na račun nezdrave prehrane, ki je bila pretežno sestavljena iz hitre prehrane in alkohola. ’’Suha sem bila pri 16 letih, a potem sem odšla na univerzo in nisem več nadzorovala svoje prehrane. Pojedla sem preveč hrane in popila preveč pijače,’’ priznava 24-letnica, ki je v tistem času pridobila številne dodatne kilograme. Pravzaprav je niso niti motili, vse dokler ni videla svoje fotografije na družbenem omrežju Facebook in pogled nanjo jo je streznil. ’’Vse do svojega 20. rojstnega dne nisem razmišljala o tem, nato pa sem videla svojo fotografijo in mati me je opozorila, da sem se precej zredila. Takrat sem se zavedla, da so mi stvari ušle izpod nadzora in da sem res pridobila veliko kilogramov,’’ je povedala za britanski Daily Mail in dodala, da je njena mati sladkorna bolnica, ki se je zavedala posledic debelosti in jo je zato zelo skrbelo za njeno zdravje. ’’Presenečena sem bila nad tem, da me je bilo toliko skupaj in takrat sem pomislila ’’mama ima prav’’.’’

Takoj je nasvete o zdravem življenju poiskala na internetu. ’’Nisem si želela diete, saj se jih je posluževalo toliko mojih prijateljic, želela sem si le izgubiti telesno težo na zdrav način in tako da bi lahko to težo kasneje tudi obdržala.’’ Svoj življenjski slog je spremenila z manjšimi spremembami, in sicer je začela uživati manj mastno mleko, polnozrnat kruh, spila je manj sladkanih pijač in alkohola. ’’Pravzaprav nisem počela nič drastičnega, a zdelo se mi je, da je to najboljša pot. V naslednjih treh letih so kilogrami kar kopneli in kopneli.’’ Poleg spremembe prehranjevalnih navad je začela še z vadbo trikrat na teden. ’’Nikakor si nisem dovolila, da bi se spet vrnila na stara pota.’’

Tako je na zdrav način in učinkovito izgubila kar štiri konfekcijske številke in se prijavila na lepotno tekmovanje. In njen trud se je izplačal, saj se ji je uspelo uvrstiti v finale velikega lepotnega tekmovanja za miss Velike Britanije. ’’Potem ko sem izgubila telesno težo, je bilo najbolj nenavadno to, da me ljudje niso več prepoznali, saj sem bila videti popolnoma drugače. Izguba telesne teže mi je dala samozavest, ki je nisem nikoli imela, zdaj sem srečnejša, najpomembnejše pa je to, da sem bolj zdrava in to je bil tudi moj cilj,’’ je še zaključila.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587