Vizita.si
image (28)

Novice

Bik mu je predrl oko in paraliziral obraz

Ni.J.
13. 10. 2011 08.46
14

Španski matador Juan Jose Padilla jo je med bikoborbo hudo skupil. Poškodbe so bile namreč tako hude, da je ostal slep na levo oko, polovico obraza pa ima paralizirano.

Matador Juan Jose Padilla se je v sobotni bikoborbi v Zaragozi zelo resno poškodoval. Bik po imenu Marques z ranča Ana Romero se je namreč Padilli, ko mu je zdrsnilo in je padel, nemudoma maščeval za prizadejane bolečine med predstavo in mu z rogom preluknjal čeljust in levo oko.

Zatem so močno krvavečega Padillo spravili iz arene in ga odpeljali v bolnišnico, kjer ga je čakala peturna operacija. Kirurgi so mu najprej popravili nastalo škodo na očesu, rekonstruirati so mu morali polomljene kosti, mišično tkivo in kožo. Obraznega živca zdravnikom ni uspelo popraviti, zato ima Padilla paralizirano levo polovico obraza.

To pa ni bilo prvič, da se je priljubljeni 38-letni matador, ki je znan predvsem zaradi svojega poguma in stalne pripravljenosti za borbo z najmočnejšimi biki, tako hudo poškodoval. Leta 2001 si je med bikoborbo v Pamploni namreč hudo poškodoval vrat.

V španski pokrajini Katalonija so že sprejeli odločitev, da bodo od naslednjega leta bikoborbe prepovedane. Medtem ko zagovorniki bikoborb menijo, da gre za umetnost, ki je sestavni del španske kulture, nasprotniki tovrstnih predstav pravijo, da gre za barbarsko početje, za kakršnega v modernem času ni prostora.

V bikoborbah se matadorji velikokrat poškodujejo, zadnji dve žrtvi pa so Španci imeli leta 1984, ko jo je skupil matador Francisco Rivera Paquirri, in leto kasneje, ko je življenje izgubil Jose Cubero Sanchez "El Yiyo".

Bika Marquesa je po nesreči Padille ubil senior matador Miguel Abellan s solzami v očeh.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587