Vizita.si
smrt

Novice

Srce mu ni bilo kar 18 minut

E.T.
10. 02. 2010 14.51
2

Ker se je 31-letni Rob počutil slabo, se je prepričan, da se ga loteva gripa, odpravil v posteljo. A mladi očka dveh fantkov ni bolehal za gripo. Utrpel je srčni napad in kar za 18 minut se mu je ustavilo srce.

Robu je srce obstalo za kar 18 minut. Potem pa so ga reševalci, tik preden so že skoraj obupali nad njim, le uspeli priklicati nazaj.
Robu je srce obstalo za kar 18 minut. Potem pa so ga reševalci, tik preden so že skoraj obupali nad njim, le uspeli priklicati nazaj.FOTO: iStockphoto
31-letni Rob Waggett se je kar naenkrat začel počutiti izredno slabo. Prepričan, da se ga loteva gripa, se je odpravil v posteljo. Ko je dve uri pozneje njegova žena Dianna stopila v sobo, da bi preverila, kako se počuti in ali kaj potrebuje, je od groze kar obnemela. Njen mož je hlastal za zrakom in že čez nekaj kratkih trenutkov je prenehal dihati, srce pa se mu je ustavilo. 29-letna Dianna je takoj poklicala reševalce, a bila je tako pretresena, da je bila prepričana, da se Robu ne bo uspeli rešiti. ''Držala sem ga v naročju, se poslavjala in gledala, kako umira,'' se grozljivih trenutkov spominja Dianna.

Nato pa se je kljub veliki grozi in strahu Dianna vendarle zbrala in začela moža oživljati, tako kot so ji po telefonu naročili na reševalni postaji. Na pomoč ji je priskočil tudi sosed in vse do prihoda reševalcev sta izmenično oživljala Roba. Nato so delo prevzeli reševalci, a ko po šestih odmerkih elektrošoka mladega očka niso uspeli priklicati nazaj, so že skoraj obupali. Nato pa jih je Rob presenetil. Kar naenkrat mu je srce začelo biti in ponovno je zadihal.

Ko so Roba pripeljali v bolnišnico, so zdravniki Dianno opozorili, da bo morda zaradi pomanjkanja kisika v možganih utrpel hujše možganske okvare. A Rob je popolnoma okreval in nima nikakršnih posledic 18-minutnega zastoja srca.
Ko so Roba pripeljali v bolnišnico, so zdravniki Dianno opozorili, da bo morda zaradi pomanjkanja kisika v možganih utrpel hujše možganske okvare. A Rob je popolnoma okreval in nima nikakršnih posledic 18-minutnega zastoja srca.FOTO: iStockphoto

Nočne more pa za prestrašeno Dianne še zdaleč ni bilo konec. Zdravniki so ji namreč povedali, da so bili Robovi možgani toliko časa brez kisika, da bo njen mož – če se bo sploh zbudil iz kome – verjetno utrpel hude posledice. ''Mislila sem, da zanj ni nobenega upanja več, zato sem začela žalovati. Nisem vedela, kaj bom rekla najinima sinovoma, če se ne bi rešil,'' se grozljivih trenutkov, ko je čakala, ali bo njen mož preživel ali ne, spominja Dianna. A tri dni pozneje se je Rob kljub mračnim napovedim zdravnikov ovedel. Prvi dan sicer ni prepoznal žene in otrok, a ko se je naslednje jutro zbudil, se mu je tudi spomin vrnil. ''Čudež je, da je preživel. Zdravniki so rekli, da ga je rešilo to, da je njegovo srce, takrat ko je prenehalo biti, vsaj še malo drgetalo, in to kar štirikrat dlje kot pri drugih bolnikih z infarktom. Tako so reševalci imeli čas, da so ga rešili,'' pove Dianne. ''Tako sem jim hvaležna, da niso obupali nad njim. Niso rešili le njegovega življenja, ampak tudi moje življenje in življenje najinih otrok.''

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587