Vizita.si
image (28)

Novice

Več kot eno uro je bila klinično mrtva

E. D.
20. 09. 2010 14.26
0

Ko je bila 28-letna Becky na poti v kopalnico, se je nanadoma zgrudila. Njen mož Josh je najprej mislil, da se je spotaknila in padla, a ko je iz kopalnice zaslišal nenavadno hropenje, je vedel, da je nekaj hudo narobe. Njegovi mladi ženi se je ustavilo srce.

28-letna Becky Halon se je kar naenkrat zgrudila. Še tik pred tem se je povsem normalno pogovarjala z možem in mu govorila, kako zelo ga ljubi. Niti enega samega znaka, da bi se z njo kaj dogajalo, ni kazala. Zato je Beckyjin mož Josh najprej, ko je zaslišal padec, pomislil, da se je njegova žena pač spotaknila ob koš za smeti ali ob školjko. Ko pa se ni odzvala na njegovo draženje, češ da je neroda, in ko je zaslišal nenavadno hropenje, ga je prešinilo, da je morda z njegovo ženo kaj narobe. Stekel je v kopalnico in videl Becky, kako nepremično leži na tleh. ''Dihala je neenakomerno. Ker tudi sam delam v zdravstvu, sem takoj vedel, da ne diha pravilno in da bo vsak čas nehala dihati. Takoj sem preveril utrip in z grozo ugotovil, da se ji je srce ustavilo,'' se grozljivih trenutkov spominja Josh, ki je takoj poklical reševalce in začel ženo oživljati.

Tudi med prevozom v bolnišnico so reševalci Becky ves čas oživljali ter z reanimacijo nadaljevali še v bolnišnici. Minila je že skoraj ena ura, a Becky ni kazala nobenih znakov življenja več. Ker je bila že tako dolgo klinično mrtva, so zdravniki hoteli že obupati nad njo. A Josh tega ni dopustil.

''Del najinih poročnih zaobljub je bilo tudi to, da nikoli ne bova obupala eden nad drugim, zato preprosto nisem mogel dovoliti, da bi nehali z oživljanjem,'' pripoveduje Josh. In prav njegova neomajna vera v to, da si bo Becky opomogla, jo je rešilo. Kajti po eni uri in 12 minutah je Beckyjino srce na veliko začudenje vseh začelo spet biti.

Vendar pa Josheva agonija še bila končana. Becky namreč še vedno ni mogla sama dihati, zato so jo morali priklopiti na aparate. A Josh je verjel, da bo njegova žena premagala tudi to in da bo prej ali slej zadihala sama. Tudi tokrat se ni motil. Po desetih dneh so lahko Becky odklopili iz respiratorja in 28-letnica je začela počasi okrevati. Danes, tri mesece po tragediji, se počuti odlično. ''Dogodkov tistega dne se seveda ne spominjam, saj nisem bila pri zavesti. Sem pa neizmerno hvaležna svojemu možu, da ni obupal nad mano. Da je brezpogojno verjel, da si bom opomogla. On je razlog, da sem danes še vedno tukaj,'' ganjeno pove Becky.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587