Vizita.si
image (28)

Novice

Čeprav je bila v komi, je lahko metala na koš

L.E.
26. 02. 2012 16.12
2

Najstnica je presenetila tudi zdravnike. Medtem ko je bila zaradi meningitisa več kot dva meseca v komi, je lahko še vedno metala na koš.

Maggie Meier je pred tremi leti šele začela hoditi v srednjo šolo, ko je nenadoma zbolela zaradi meningitisa. Skoraj nezavestno so jo prepeljali v bolnišnico, kjer je dejansko padla v komo. Njena družina je bila v velikih skrbeh, toda kmalu po napadu so doživeli nekaj, kar jim je dvignilo upe. Četudi je bila njihova Maggie povsem brez zavesti in se na nič ni odzivala, je vsake toliko delala gib, kot bi metala na koš. Skupaj z zdravniki so jo posedli v invalidski voziček ter ji v roke potisnili mehko žogo. Košarkarska navdušenka in nadobudna mlada košarkarica jo je, četudi je bila še vedno v komi, dejansko vrgla na koš, ki so ga namestili blizu. To naj bi po besedah nevrologa povzročili njeni refleksi. Kot pravi dr. William Graf: “Igranje košarke je očitno sčasoma postalo del njenih prvinskih nagonov. Njeno telo se je prej spomnilo, kako se meče na koš, kot pa kako se hodi ali stoji.“ Človeško telo res vsakič znova preseneča.

Ko se je Američanka čez skoraj tri mesece ležanja v komi končno prebudila, jo je čakala naporna rehabilitacija. Četudi se je spominjala, kako se meče žogo na koš, se je morala naučiti takšnih osnov, kot so branje, hoja ali prehranjevanje. Tako hude težave ji je povzročila redka oblika meningitisa, mikoplazmatski meningoencefalitis. To je bakterijska okužba, ki povzroči vnetje možganske ovojnice in celo tkiva pod njo. Če se začne hitro zdraviti, večina bolnikov povsem okreva, toda na žalost vsi ne preživijo brez posledic.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587