Vizita.si
image (28)

Novice

Sama si je naredila carski rez!

Ni.J.
27. 05. 2011 11.40
12

Čeprav je vsak porod nekaj posebnega in čarobnega, so nekateri porodi zares nenavadni. Poleg zgodbe ženske, ki si je carski rez naredila kar sama doma z nožem, vam predstavljamo še nekaj nenavadnih porodnih zgodbic.

Sama si je naredila carski rez

Ines Ramirez, mati sedmih otrok, je edina ženska na svetu, za katero je znano, da si je sama uspešno naredila carski rez. Ko je dobila popadke, je bila najbližja porodnišnica od nje oddaljena dve uri vožnje. Vendar Ines ni nikoli rodila v porodnišnici, temveč doma. Njen edini asistent med prejšnjimi šestimi porodi je bil njen mož, ki pa je tedaj pil v bližnjem lokalu. Po 12 urah popadkov njenega moža še ni bilo od nikoder, Ines pa ni imela nobenega telefona, da bi ga poklicala. Tako se je 40-letnica usedla na leseno klop, naredila nekaj požirkov alkohola, pograbila 15-centimetrski nož in začela rezati. Ob svetlobi ene žarnice je zarezala skozi kožo, maščobno in mišično tkivo, ko je v maternici začutila otroka, ga je potegnila ven. Popkovino mu je prerezala s škarjicami, nato pa je omedlela. Ko je prišla k zavesti, si je okoli krvavečega abdomna zavila brisačo in prosila šestletnega sina Benita, naj steče po pomoč. Po več urah je k njej prispel zdravstveni delavec Leon Cruz, ki je našel Ines budno in z živim otrokom. Cruz je Inesino rano zašil z navadnim sukancem in šivanko, nato pa jo je skupaj z otrokom položil v avtomobil in ju po ozki makadamski poti odpeljal v dve uri oddaljeno porodnišnico.

Rodila je 11. 1. 2011 ob 1.11

Ženska iz Minnesote je svojo hči rodila 11. januarja 2011 natanko ob 1.11 zjutraj. Amy Zeller in Codjo Mensah, ponosna starša male Flore Mensah, sta povedala, da sta med porodom gledala na uro in bila neizmerno srečna, ko je deklica prijokala na svet ob pravi uri.

Ženska, ki je rodila 10. 10. 2010, 9. 9. 2009 in 8. 8. 2008

36-letna Barbara Soper iz Michigana je svoje tri otroke rodila na izjemno nenavadne datume. Njena hči Cearra se je namreč rodila 10. 10. 2010, sin 9. 9. 2009, še ena hči pa 8. 8. 2008. Gre za redek pojav, saj je možnost, da pride do tega ena na 50 milijonov. Barbara zatrjuje, da nosečnosti ni načrtovala in da so usklajeni datumi le naključje.

Pet članov družine praznuje na isti dan

V družini Marshall na isti dan praznujejo kar pet rojstnih dni. Najmlajša članica družine se je rodila 29. marca 2010. Vse se je začelo pred 70 leti, ko se je rodila Anita Marshall. Njena hči Alicia Bams se je rodila na isti dan, prav tako pa tudi Aliciin sin Eddie in njegova sestrična Sydne Freeman. Kot zadnja je na isti dan na svet prijokala še Mila.

Dvojčici, ki sta rodili na isti dan v isti porodnišnici

25-letni dvojčici in najboljši prijateljici Amy in Allison sta rodili na isti dan v isti porodnišnici, a v sosednjih sobah. Za obe je bil to prvi porod, njuna otroka pa sta bila rojena le 14 minut narazen. Oba otroka je na svet spravil porodničar dr. Timothy Kim. "Svoj poklic opravljam že 12 let in še nikoli nisem doživel, da bi dvojčici rodili na isti dan," je povedal. Sestri sta se obe poročili s partnerjema, ki sta ju spoznali v srednješolskih klopeh, med porokama pa je bilo samo šest mesecev razlike. Pravita, da tega nista načrtovali, prav tako pa tudi ne nosečnosti.

Rodila tri ure za tem, ko je izvedela, da je noseča

21-letna Belinda Waite je v devetih mesecih kar nekajkrat obiskala bolnišnico, zdravniki pa so ji zatrjevali, da ima resno obliko sindroma razdražljivega črevesja in protin. V resnici je bila noseča. Večer, preden se je njena hči Louise rodila, je Belinda čakala na pregled, ker jo je bolelo celo telo. Ob 22. uri zvečer je zdravnik potrdil, da je noseča, nekaj ur zatem pa je rodila.

Dvojčka, rojena minuto narazen in v različnih letih

Par iz Illinoisa je hči dobil v zadnji minuti leta 2010, sina pa v prvi minuti leta 2011. Ashley je rodila deklico Aiden ob 23.59 in sina Lewisa takoj po polnoči. Oče dvojčkov Brandon Lewis pravi, da je bilo to zanj definitivno najboljše novoletno praznovanje, kar jih je kdaj doživel.

Rodila je edinca, dvojčka in zatem trojčke

Natasha Wilson iz New Yorka je rodila najprej sina Nicholasa. Ko je bila drugič noseča, sta na svet prijokala dvojčka James Jr. in Isaiah, Natasha pa se je šalila, da bodo v tretje trojčki. In natančno to se je tudi zgodilo. Natasha si je v tretje sicer želela deklico, a je dobila še tri sinove, tako jih ima danes kar šest.

Rodila črno-bela dvojčka – dvakrat!

Britanski par, on temnopolt in ona svetlopolta, sta na svet spravila dva čudežna para dvojajčnih dvojčkov. Obakrat je bil namreč eden od dvojčkov svetlopolt, drugi pa temnopolt. Tako ima eden od parov dvojčkov temno polt in rjave lase kot oče, drugi pa svetlo polt in rdečkaste lase kot mama. Čeprav je to pojav znanstveno povsem razložljiv, strokovnjaki pravijo, da je zelo redko že to, da ima par dva para dvojčkov, še bolj redko pa, da sta oba para različnih polti.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587