Vizita.si
Upočasnite proces povečevanja estrogena po štiridesetem letu in na plažo zakorakajte samozavestne.

Lepota

Blokirajte estrogen in shujšajte!

K. B.
04. 06. 2009 17.21
0

Estrogen je pogosto krivec za debelost po štiridesetem letu, zato se ženske po tem letu veliko težje borijo z odvečnimi kilogrami in pogosto boj tudi izgubijo. Da pa bi celoten proces upočasnili lahko z določeno hrano vsaj nekoliko blokirate estrogen.

Upočasnite proces povečevanja estrogena po štiridesetem letu in na plažo zakorakajte samozavestne.
Upočasnite proces povečevanja estrogena po štiridesetem letu in na plažo zakorakajte samozavestne.FOTO: iStockphoto

Ste že opazile, da ste pojedle pol manj kot vaš partner, pa ste se vi zredile, on pa ne?

Estrogen privlači maščobe in povzroča nastanek maščobnih blazinic.
Estrogen privlači maščobe in povzroča nastanek maščobnih blazinic. FOTO: iStockphoto

Res je, da imamo ženske že po naravi nekoliko več maščobnega tkiva, stvar pa se lahko še poslabša po štiridesetem letu. Ko ženska začne dobivati redno menstruacijo je raven estrogena in progesterona uravnotežena. Po štiridesetem letu pa pride do hormonskih sprememb, saj raven progesterona prične upadati, poviša pa se raven estrogena. Ta pa na žalost privlači maščobe in povzroča nastanek maščobnih blazinic.

Sicer povečanja ravni estrogena ne moremo ustaviti, lahko pa ta proces nekoliko upočasnimo. To lahko storimo s sadjem kot je ananas, borovnice, limone, pomaranče, melona, hruške in fige. Z določeno zelenjavo, na primer brokoli ali čebula in še beli riž, proso in drugo. Jejte torej omenjeno hrano in si na ta način poskusite upočasniti proces povečanja estrogena.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587