Vizita.si
image (28)

Novice

Bo britanska najstnica še tretjič spremenila spol?

S.P.
30. 10. 2012 11.49
22

Strokovnjaki se sprašujejo, ali je bila sprememba spola šele 15-letnega Brada Cooperja zares prava odločitev. Najstnica se namreč danes sooča s posledicami, ki so ji popolnoma uničile življenje. Jo je še mogoče rešiti?

Ria je že v 12. letu starosti ugotovila, da je precej drugačna od svojih vrstnikov. Takrat še Brad Cooper se je namreč v ranem otroštvu nadvse rad oblačil v materina oblačila in uporabljal vsa njena ličila, zaradi česar so ga v šoli pogosto nadlegovali, večkrat pa tudi huje pretepli. V globokem obupu in mišljenju, da je že vse življenje ujet v napačnem telesu, je zato kmalu izrazil precej nepričakovano željo, ki je šokirala zdravnike, brez premisleka pa se ga je za vedno odpovedala celo lastna družina.

15-letnik je obiskal bolnišnici Hull Royal Infirmary in Gender Identity Clinic v Londonu, kjer je strokovnjake zaprosil za operativno in dokončno spremembo spola. “Tako življenjsko pomembne situacije glede na njegovo starost preprosto ne bi smeli izpeljati. V teh letih se otroci še vedno razvijajo in šele raziskujejo svojo spolno usmerjenost, zato so lahko posledice v prihodnosti nepredstavljive,“ je že takrat opozarjala psihologinja Karen Sherr, ki pa je žal nihče ni upošteval. Najstnik je začel prejemati hormone, s pomočjo katerih je pridobil prsi ter druge ženstvene poteze, in že pri 18-ih letih se je spremenil v privlačno Rio Cooper.

Slabe napovedi strokovnjakinje pa so se kaj kmalu uresničile. Po več zapravljenih tisočakih in hudih psihičnih naporih si je deklica zaradi grozovitih okoliščin znova premislila. “Zaradi prejetih hormonov moje razpoloženje nenehno niha. Enkrat sem srečna, da mi je vendarle uspelo, že drugi trenutek pa padem v neko čudno obliko depresije. Že dvakrat sem si poskusila vzeti življenje in ker mi ni uspelo, sem se večkrat celo huje poškodovala. Tako sem osamljena, da sem se zatekla k prostituciji in svoje telo začela prodajati neznancem. Rada bi popravila storjeno napako in se znova spremenila v ljubljenega Brada, ki so ga vsi imeli tako radi“, je pojasnila svojo grozovito izkušnjo. V želji po novih stikih z družino je že prenehala jemati potrebna zdravila in komaj čaka na dan, ko bo njeno življenje znova popolno, čeprav to nikoli ni bilo. Ravno zaradi tega se nekateri zdravniki že bojijo, da to ne bo njena dokončna odločitev in da bo kaj kmalu zopet začutila potrebo po svobodi, ter še tretjič spremenila svoj spol, kar bi po tolikih poiskusih utegnilo biti celo nevarno.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587