Vizita.si
Bo Kim upoštevala svarilo zdravnika in svoj ritem vsaj malo upočasnila?

Novice

Bo Kim zdravnikovo svarilo prestrašilo?

L.E.
08. 03. 2013 14.26
6

Potem ko je Kim Kardashian noč s torka na sredo preživela v bolnišnici, ker se je bala, da je doživela splav, ji je ameriški zdravnik napisal javno pismo, v katerem jo svari, kaj lahko pripelje do prezgodnjega poroda.

Bo Kim upoštevala svarilo zdravnika in svoj ritem vsaj malo upočasnila?
Bo Kim upoštevala svarilo zdravnika in svoj ritem vsaj malo upočasnila?FOTO: X17 Agency

V torek zvečer, potem ko je ravno priletela iz Pariza v Los Angeles, so Kim Kardashian urgentno odpeljali v bolnišnico. 32-letnica se je bala, da je doživela splav. “Kim se je začela slabo počutiti že na letalu,“ je časopisu New York Post povedal njihov neimenovan vir. “Ko je pristala, je zato takoj poklicala prijatelje. Ti so jo v torek zvečer objokano odpeljali k zdravniku. Mislila je, da je morda doživela splav.“ Iz bolnišnice so jo odpustili naslednji dan opoldne, potem ko so se strokovnjaki prepričali, da je z njo in otrokom vse v najlepšem redu. Da sta mamica in njen plod dobro, je v svojem blogu potrdila tudi Khloe Kardashian, ki je dodala, da mora Kim samo malo več počivati.

Danes zdravniki vedo, da nosečnicam devet mesecev ni treba ravno preležati, a so se v ameriških in britanskih medijih vseeno pojavila ugibanja, ali Kim morda z najrazličnejšimi aktivnostmi le ne pretirava. V Evropo je iz ZDA odletela v nedeljo in se v torek že vrnila, paparaci, ki jo fotografirajo pred telovadnico, pa poročajo, da še vedno telovadi praktično vsak dan. Zato se je zdravnik dr. Manny Alvarez odločil, da ji napiše javno pismo, ki je bilo objavljeno na spletni strani Fox News. Dr. Alvarez je vodja oddelka za porodništvo, ginekologijo in reproduktivno znanost univerzitetnega zdravstvenega centra Hackensack v New Jerseyu, poleg tega je izredni profesor porodništva in ginekologije na fakulteti za medicino newyorške univerze.

“Kot eden vodilnih porodničarjev tudi za zelo tvegane porode ti moram povedati, da si se veliko preveč obremenila,“ je zapisal Kim. “Preveč potovanj v nosečnosti predstavlja še posebej veliko težavo ravno v drugem trimesečju, in sicer zato ker moti ustaljen ritem spanja in povzroča večjo utrujenost. To lahko zvišuje raven hormona stresa kortizola, ki posledično povzroči, da se poveča tudi raven mnogo drugih kemičnih snovi, ki potujejo po krvnem obtoku. Med njimi so prostaciklini, ki so jih znanstveniki povezali s prezgodnjimi popadki, ki lahko vodijo v prezgoden porod.“ Dr. Alvarez se je dotaknil tudi poročila, da Kim, da se le ne bi preveč zredila, še vedno telovadi skoraj vsak dan. “Telovadba je zdrava tudi med nosečnostjo,“ ji pritrjuje. “Toda pretiravanje spet vodi v preveliko fizično izčrpanost, ki lahko povzroči prezgoden porod. Povedano na kratko – med nosečnostjo je tudi preveč dobrega lahko škodljivo.“ Namesto tega ji svetuje večjo zmernost ter predvsem to, da poišče nekakšno ravnotežje med opravljanjem svojih obveznosti in prav tako obveznim počitkom. “Nosečnica bi morala zmanjšati tveganje, da pride do prezgodnjega poroda,“ je še poudaril. “To pa je vse, kar se zgodi pred 37. tednom.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602