Vizita.si
image (28)

Novice

Bo kožna bolezen izmaličila še njen obraz?

S.P.
14. 05. 2013 09.43
1

Britney Spears se že več let spopada s hudo kožno boleznijo, ki se ji je sprva pojavila na gležnju, zdaj pa nekateri ugibajo, ali se ni razširila še na njen obraz. Je mogoče, da je luskavica toliko napredovala?

Ameriška pop princeska Britney Spears je v zadnjem času, po nedavni izgubi nekaj odvečnih kilogramov in po obdobju, ko ni ravno veliko skrbela za svoj videz, pogosto blestela na rdeči preprogi ter v raznih televizijskih nastopih. Tam so zanjo skrbeli vrhunski vizažisti, s pomočjo katerih je bila pevka vedno videti kot iz škatlice, zato pa so se kritiki zdaj še toliko bolj obregnili ob zadnje fotografije, ki naj bi prikazovale njeno realno podobo.

Ko se je 31-letnica v ponedeljek popolnoma nenaličena odpravljala v plesni studio, so ji pot prekrižali paparaci, ki so v objektiv ujeli nekoliko manj čisto kožo na njenem obrazu. "To je dokaz, kaj vse se lahko skriva pod debelo plastjo pudra. Zdaj lahko jasno vidimo, da je tudi njena koža mozoljasta in pordela, skratka, še zdaleč ne popolna," so nesramno komentirali nekateri, medtem ko so drugi opozorili, da bi lahko šlo tudi za resnejše težave. Na enem izmed blogov se na primer sprašujejo: "Vsi vemo, da se Britney bori z luskavico, zato je povsem mogoče, da gre za madeže te kožne bolezni. Ali bolezen napreduje?" Zvezdnica na ugibanja še ni odgovorila, zato bo moral svoje pokazati čas.

Kaj je luskavica?

Luskavica oziroma psoriaza je deloma dedno določena, povzročijo pa jo lahko tudi nepravilno delovanje imunskega sistema, nekatera zdravila ali stres. Bolezen ni ozdravljiva, kadar je prisotna v blagi obliki, pa jo je mogoče odpraviti oziroma omiliti s primernimi mazili. Če takšno zdravljenje ne zadostuje, velja razmisliti o sistemskem zdravljenju.

Bolezen se običajno pokaže v obliki srbečega in pordelega izpuščaja, največkrat na komolcih, kolenih in gležnjih, lahko pa tudi na hrbtu, lasišču in nohtih. Samega nastanka luskavice ni mogoče preprečiti, izogibanje dejavnikom, ki jo sprožajo, pa lahko pripomore k lažjemu poteku bolezni. Mnogi menijo, da naj bi bil Britneyjin vzrok za luskavico čustvena nestabilnost, ki je bila v zadnjih letih njenega življenja opazna tudi širši javnosti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602