Vizita.si
image (28)

Novice

Bo lahko odpustila materi to, kar ji je storila?

S.P.
20. 12. 2013 08.09
50

Ko je mati danes 16-letne Terri Calvesbert zanetila požar, v katerem je kot dojenček utrpela grozljive opekline, jo je nato v času, ko bi ji morala stati ob strani, zaradi občutka krivde še zapustila. Bi ji sami lahko odpustili kaj takega?

Svet je ogrela zgodba 16-letnega dekleta iz Velike Britanije, ki je po bližnjem srečanju s smrtjo in obilici trpljenja pokazala, kako močna je lahko volja do življenja. Kot dojenček je namreč v požaru utrpela hude poškodbe, zaradi česar se je njen oče Paul Calvesbert že pripravil na najhujše – da njegova punčka ne bo preživela. Njeno telo so zaznamovale grozovite opekline, ki so kmalu prerasle celo v trajne brazgotine. Danes pa je najstnica z uspešno opravljeno maturo prestopila nov mejnik v svojem življenju, še več, pripravlja se že na novo poglavje – poiskati zaposlitev, sčasoma pa si ustvariti tudi lastno družino.

Vse se je začelo novembra 1998, ko je v 23. mesecu starosti, le 2 dni pred njenim drugim rojstnim dnem, v njeni spalnici izbruhnil požar. Ogenj je zanetila cigareta, ki jo je nič hudega sluteč ob njeni postelji pustila njena mama Julie Minter. Le za hip je zapustila sobo, že v naslednjem trenutku pa jo je moral iz plamena, s kar 90-odstotnimi opeklinami, ki so prizadele njeno krhko telo, rešiti prestrašen oče. “Lahko bi rekli, da sem tistega večera izgubila večino same sebe,“ na nesrečo danes gleda Terri Calvesbert. “Moj obraz, se pravi ustnice in nos, ter koža na lasišču, vratu, prsih, hrbtu in vseh okončinah so bili dobesedno izbrisani, izgubila pa sem tudi vse prste, kot da jih nikoli ne bi bilo.“

Starši so jo nemudoma odpeljala v bolnišnico Broomfield Hospital, kjer so jih zaradi resnosti primera že prosili, naj se poslovijo, a je mala bojevnica presenetila celo stroko, ko se je naslednjega jutra zbudila vsa nasmejana, kot da se ne bi nič zgodilo. Občutek krivde je bil za Julie kljub vsemu premočan, zato ju je zapustila, z njima pa tudi danes nima nobenega stika. “Odraščanje brez mame je bilo zelo težko, saj sem ob strmenju in šepetanju ljudi bila hudo čustveno bitko. To ji bom težko kdaj odpustila. Sicer sva poskusili obuditi najin odnos, a se preprosto ni izšlo. Vesela pa sem, da še obstajajo ljudje, ki jim za moj videz ni mar – to so moja družina in prijatelji, ki me imajo radi prav takšno, kakršna sem,“ je še povedala za The Sun.

Danes Terri zapušča šolo in se že veseli iskanja zaposlitve. “Vedno sem si želela postati zdravnica, da bom lahko pomagala ljudem, potrebnim pomoči, kot sem je bila potrebna jaz,“ razkriva svoje želje, po tem ko je večino svojega življenja preždela v bolnišnici. Do danes je prestala že več kot 50 različnih operacij, med katerimi so počasi raztezali njeno kožo, ko bo dopolnila 18 let, pa se bodo lotili še popolne rekonstrukcije njenega obraza. Do tedaj pa bo v vlogi ambasadorke za dobrodelno organizacijo The Healing Foundation pomagala mladim žrtvam opeklin. “Dokler sem takšna, želim pomagati mlajšim, ki ob spoznanju nekoga, ki je doživel in se spopada z istimi težavami kot oni sami, veliko hitreje okrevajo ter napredujejo. Vse, kar mora takšna oseba spoznati, je, da v tem ni sama, in da je še vedno lepa ter posebna.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602