Vizita.si
Simpatičnemu dekletcu so žal šteti dnevi.

Novice

Bo lahko prišla umret domov?

S.C.
26. 06. 2012 08.01
5

Zaradi neuspešnega zdravljenja v Mehiki želita starša 7-letne Olivie deklico čim prej pripeljati domov na Škotsko, da bi umrla v krogu svojih najbližjih, vendar je to zaradi njunega finančnega stanja trenutno nemogoče.

Iz škotskega mesteca Fraserburgh je družina Downie pred nekaj tedni poletela v daljno Mehiko, kjer naj bi 7-letni Olivii rešili življenje. Dekletcu so namreč pred tremi leti odkrili nevroblastom, rak, ki se pojavlja v prvih dveh letih otrokovega življenja in ima visoko stopnjo ponovljivosti bolezni, bolniki pa imajo zelo majhno verjetnost preživetja. Gre pravzaprav za najpogostejši vzrok smrti pri otrocih s čvrstim tumorjem, sami vzroki za nevroblastom pa so neznani. Zdravniki menijo, da gre za nesrečno celično rast, do katere pride med normalnim razvojem tkiva simpatičnega živčevja in nadledvične žleze.

Simpatičnemu dekletcu so žal šteti dnevi.
Simpatičnemu dekletcu so žal šteti dnevi.FOTO: Facebook

Ko so postavili diagnozo, naju je z možem zadelo kot strela z jasnega,“ pripoveduje dekličina mama Lauren, ki ima še 22-mesečno hčerkico, trenutno pa je v 25. tednu nosečnosti. “Brez razmišljanja sva se odločila, da narediva vse, kar je v najini moči, da najin otrok ozdravi.“ Žal pa je bilo zdravljenje v Nemčiji neuspešno, zato so deklico napotili še v Mehiko v Hope 4 Cancer Institute, kjer naj bi se po pričevanju specialistov po nekaj dneh terapij z injekcijami, ki bi tumorje razgradile, njeno stanje moralo izboljšati. “Porabili smo vse prihranke za let v Mehiko in zdravljenje, saj smo resnično verjeli, da obstaja upanje. Toda dva dni po terapiji, ko bi že morala kazati, da ji gre na bolje, je bila videti vedno bolj slabotna, nehala se je celo odzivati na okolico. Govorila sem ji, da jo imam rada in bom vedno ob njej, pa ni niti trznila. Bilo je grozno,“ pretreseno pove mati. Ko so zdravniki potrdili, da zdravljenje ni obrodilo sadov in da deklico do smrti loči le še nekaj tednov, morda mesecev, se je staršema strlo srce. Zdaj si na moč prizadevata, da bi hčerko v najkrajšem možnem času pripeljala v rodno Škotsko, saj če že ni možnosti, da ozdravi, želita, da vsaj svoje zadnje dni preživi obkrožena z družino in ljudmi, ki jo imajo radi, ne pa samimi tujci. “Upali smo na čudež, sedaj pa bo čudež že, če nam pravočasno uspe prispeti domov,“ še doda mati, ki se hkrati obrača na javnost in dobre ljudi, da bi prispevali kakšen evro za pregrešno drago pot čez lužo. Vodstvo bolnišnice namreč ne dovoli, da bi leteli z rednim letalskim prevozom, saj mora biti ob mali bolnici tudi zdravniško osebje. Edina možnost je torej zasebno letalo, ki pa si ga družina zaradi finančne stiske žal ne more privoščiti. Do takrat starša vse dni bdita ob hčerkini postelji ter zaradi bolnišničnih pravil izmenično spita pred vrati sobe in molita, da bi se zgodil čudež. Jim bo s pomočjo dobrih ljudi le uspelo pravočasno poleteti na Škotsko, kjer bo mala Olivia lahko v miru umrla, obkrožena z družino in prijatelji?

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587