Vizita.si
Nekdanja debeluška je danes miss svoje države.

Novice

Bo nova ameriška miss nekdanja debeluška?

L.E.
26. 10. 2011 09.24
3

Bree Boyce je uresničila svoje sanje. Nekdaj 106 kilogramov težka najstnica je z močjo železne volje svojo postavo povsem preoblikovala ter se zdaj lahko pohvali z naslovom miss Južne Karoline. Januarja pa bo poskušala postati miss ZDA.

Nekdanja debeluška je danes miss svoje države.
Nekdanja debeluška je danes miss svoje države. FOTO: Facebook

Vsak petek se je Bree Boyce bala priti v šolo. Tisti dan so imeli namreč telovadbo, njihov učitelj pa je od njih zahteval, da kilometer in pol pretečejo v enajstih minutah. Kdor ni uspel, je moral do konca šolske ure še naprej hoditi po progi. Ker je imela Bree 106 kilogramov, je bila seveda vedno med njimi. "Resnično sem se zelo trudila teči, saj me je bilo sram, kaj bodo sicer rekli ostali otroci. Ko pa mi nikoli ni uspelo, sem izgubila vsako upanje,“ opisuje Bree.

Nekateri ji očitajo, da je preveč mišičasta, vendar si sama ne želi krhkega telesa.
Nekateri ji očitajo, da je preveč mišičasta, vendar si sama ne želi krhkega telesa. FOTO: Facebook

Da bi zakrila svoj sram, se je iz sebe norčevala

Vsak dan je nosila kavbojke in široko majico, njena konfekcijska številka pa je bila 48. Da ljudje ne bi opazili njene stiske, se je iz svojega videza ves čas norčevala ter bežala, kadar koli je opazila, da je v njeno smer obrnjen fotoaparat. Toda samo pet let kasneje ima Bree 50 kilogramov manj in veliko več samozavesti. Nič ves se ne skriva za oblačili, ki nimajo nobene oblike, temveč se pred fotoaparat z veseljem postavi celo v kopalkah. Takšna sprememba je samo rezultat njene železne volje.

Nova miss ameriške države Južna Karolina ne skriva svoje preteklosti. O svoji največji preizkušnji govori odprto in iskreno. "Toliko let sem se borila z odvečnimi kilogrami,“ priznava. "Veliko deklet ima lepotne kraljice za vzor. Želijo si izgledati kot me. Toda sama želim povedati, da smo vsi drugačni, da smo vsi nekaj posebnega. Nihče ni videti tako kot nekdo drug, pravi. "Mlajši generaciji bi rada postavila lep zgled. Če imaš cilj, se lahko potrudiš in ga dosežeš,“ še dodaja.

Sošolci so jo zaradi njene teže dražili, toda ona se je kljub temu trudila, da bi postali njeni prijatelji. "Poskušala sem biti čim bolj družabna, prijetna in zabavna; svoj videz sem skušala zakriti z osebnostjo,“ pravi Bree. Ko je bila še otrok, je gledala, kako se je njena starejša sestra pripravljala na lepotna tekmovanja. Ne da bi komu povedala, je upala, da bo nekoč lahko tekmovala tudi sama.

Preizkusila je več diet, se odrekala ogljikovim hidratom in stradala, toda vedno se je vrnila k svojemu še bolj nezdravemu prehranjevanju in prenažiranju. Med svojimi sodržavljani ni osamljena. V Južni Karolini se kar 30 odstotkov populacije bori s preveliko težo. "Mislila sem, da bo to telo, s katerim bom morala živeti; začela sem verjeti, da ne morem več ničesar storiti,“ pojasnjuje sedanja lepotna kraljica. "Bila sem zelo nesrečna, vendar pa sem še vedno jedla zelo nezdravo. Ko sem prišla iz šole, sem sedla na kavč in jedla. Nato sem se odpeljala do najbližje prodajalne hitre hrane, si naročila obrok, ga doma pojedla ter se že čez eno uro spet vrnila po novega.

Počasi je hujšala tri leta

Pri 17 je že morala obiskati zdravnika, ker so jo presenetile težave s koleni. Ta ji je resnico povedal naravnost: "Moraš shujšati. Če ne boš, tvoje telo enostavno ne bo več skrbelo zate. Imaš pa šele 17 let.“ Bree je vedela, da ima prav. "Pred mano je bilo še celo življenje. Morala sem se spremeniti.“ Postavila si je obvladljiv cilj: v enem mesecu bo izgubila dva kilograma. Hujšanja se bo lotila počasi: korak za korakom. Odrekla se je hitri hrani ter se začela sprehajati po soseski. Ker je imela toliko kilogramov, se namreč bolj intenzivno niti ni mogla gibati.

Včasih se je skrivala za prevelikimi oblačili.
Včasih se je skrivala za prevelikimi oblačili.FOTO: Facebook

Po prvem mesecu je izgubila tri kilograme. Ko je tako nadaljevala, je počasi lahko začela obiskovati tudi telovadnico. Kasneje je začela še teči ter plesati zumbo. Njen trud se je obrestoval. V šoli so ji predlagali, da se prijavi na lokalno lepotno tekmovanje. Najprej se je Bree temu lahko le smejala. "Saj nisem dovolj vitka,“ jim je dejala. Takrat je bila namreč še vedno debelušna, saj je odvečno težo izgubljala le počasi. Toda odločila se je poskusiti. "Obnašala sem se samozavestno in zmagala.“ Premagala je 38 deklet. "To mi je dalo še več samozavesti. Ugotovila sem, da lahko dosežeš nekaj, za kar se resnično trudiš.“

Bree se je morala odvaditi vrste slabih navad, ki se jih je naučila v svojem življenju. "Hujšanje je bilo učenje, učenje novega načina življenja. Ni šlo čez noč. Hujšala sem kar tri leta,“ pravi. Nekoč ni mogla preteči niti kilometra in pol, sedaj pa lahko to dolžino doseže ne le v enajstih minutah, temveč v sedmih. Po tekmovanju za miss ZDA, ki bo potekalo januarja, pa želi začeti trenirati tudi za maraton. Da bi se pripravila na lepotno tekmovanje, sicer redno vadi ter se zdravo prehranjuje. Vsak dan sledi natančnemu načrtu. "Vedno vem, kaj bom pojedla in kje,“ pravi.

Njeno postavo pa še vedno kritizirajo. Bila naj bi preveč mišičasta, premalo drobna, še vedno ne dovolj vitka. Toda Bree je s sabo končno zadovoljna. "V svojem telesu se počutim zelo dobro. Če nekdo misli, da nisem dovolj vitka, pa to še ne pomeni, da ne morem tekmovati za naslov lepotne kraljice. Ne želim si biti bolehna in krhka. To sploh ni videz, ki ga želim kazati drugim.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587