Vizita.si
Pred dvema letoma in pol je bila Jennifer skupaj s fantom Mikom udeležena v hudi prometni nesreči, zaradi katere je pristala na vozičku. (simbolična fotografija)

Novice

Bo paralizirana Jennifer odkorakala do oltarja?

E. D.
16. 03. 2011 13.09
0

Jennifer je bila skupaj s fantom Mikom udeležena v prometni nesreči, v kateri je utrpela hude poškodbe hrbtenice in pristala na vozičku. Čeprav so ji zdravniki rekli, da nikoli več ne bo hodila, je odločena, da bo na svoj poročni dan odkorakala proti oltarju.

Pred dvema letoma in pol je bila Jennifer skupaj s fantom Mikom udeležena v hudi prometni nesreči, zaradi katere je pristala na vozičku. (simbolična fotografija)
Pred dvema letoma in pol je bila Jennifer skupaj s fantom Mikom udeležena v hudi prometni nesreči, zaradi katere je pristala na vozičku. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

Bil je topel in sončen julijski dan – pisalo se je leto 2008 – zato sta se takrat 26-letna Jennifer Darmon in njen fant Mike Belawetz skupaj s petimi prijatelji odpravila na eno od bližnjih plaž. Vsi so se posedli v kombi in odpeljali proti plaži. A na poti tja so se zaleteli v nasproti vozeče vozilo. ''Spomnim se, da sem pogledal na eno stran avtomobila in videl, da so okna povsem zmečkana, potem sem pogledal še na drugo stran in tudi tam so bila vsa okna razbita. Pomislil sem, da smo se verjetno kotalili,'' o usodni nesreči pove Mike, medtem ko se Jennifer trka in dogajanja po njem ne spominja prav dobro. ''Mike pravi, da sem govorila z njimi in da sem takrat mislila, da so moje noge ukleščene pod zmečkano pločevino,'' pove Jennifer.

A Mike, po poklicu reševalec, je takoj videl, da noge njegovega dekleta niso ujete, temveč da jih po vsej verjetnosti ne čuti. Kmalu so na kraj nesreče prišli reševalci in poškodovano Jennifer takoj s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je morala ostati več tednov. Že nekaj dni po nesreči, katere se je komajda spominjala, so ji zdravniki povedali grozljivo novico – utrpela je tako hude poškodbe, da zanjo ničesar niso mogli narediti. ''Seveda sem takrat pomislila, da Mike zaradi tega ne bo hotel ostati z mano. A kmalu po nesreči mi je zagotovil, da mi bo ne glede na vse stal ob strani,'' pove danes 28-letna Jennifer.

Mike je namreč svoje dekle kmalu po nesreči zaprosil za roko. ''Razmere so se sicer spremenile, a ona je še vedno ista oseba,'' je povedal o svoji bodoči ženi. Mlad par se bo poročil prihodnji mesec, a že vse od junija lani se Jennifer na veliki dogodek prav posebej pripravlja. Ker namreč noče, da bi jo pred oltar, kjer jo bo čakal Mike, odpeljali v vozičku, že več mesecev trikrat tedensko poskuša shoditi s pomočjo posebnih opornic. Vse kar si želi, je, da bi jo noge zdržale vsaj nekaj minut – to bi bilo namreč dovolj, da bi ob opori brata in očeta, ki jo bosta oddala ne poročni dan, odkorakala svojemu bodočemu možu naproti. ''Jennifer je zelo odločna mlada ženska. In svojemu cilju je zelo predana,'' je povedala predstavnica rehabilitacijskega centra v Michiganu Cheryl Angelelli, kjer pomagajo Jennifer že vse od nesreče. ''Sem perfekcionistka in vse, česar se lotim, poskušam izpeljati 100-odstotno,'' pravi 28-letnica, ki je odločena, da ji bo 16. aprila s pomočjo opornic za nogi ter opore očeta in brata uspelo hoditi do oltarja. ''Obleko že imam. Je brez naramnic, spodaj je krojena na črko 'A'. Sega do tal, tako da se opornice, medtem ko bom hodila, ne bodo videle. Zdaj potrebujem samo še dobre čevlje,'' še optimistični pravi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587