Vizita.si
image (28)

Novice

Bo pevka zavrnila operacijo, ki ji utegne rešiti življenje?

S.P.
02. 11. 2012 18.23
10

Britanska zvezdnica Michelle Heaton je pred kratkim razkrila svojo ekstremno odločitev, da bo prestala nujen poseg dvojne mastektomije, a si je pred kratkim skorajda že premislila. Željo po življenju naj bi namreč ogrozil predvsem strah pred tem, da se ne bo nikoli zbudila iz anestezije.

Britanska pevka, igralka in glamurozna manekenka Michelle Heaton je bila nedavno diagnosticirana z redkim genom BRCA2, ki kar do 80 odstotkov poveča možnosti za pojav rakavega obolenja na predelu jajčnikov in prsi, zaradi česar je sprejela ekstremno odločitev, da bo prestala poseg dvojne mastektomije in s preventivno operacijo preprečila najhujše. O tem je samozavestno spregovorila celo v priljubljeni pogovorni oddaji, zdaj pa se je njena zgodba začela odvijati v povsem drugo smer.

"Želela sem si kirurško odstraniti svoje prsi in pozneje še jajčnike, a čas hitro teče, jaz pa z njim vse bolj oklevam. Bojim se, da bom morala zapustiti svojo 9-mesečno punčko, saj se vse pogosteje soočam s svojo novo nočno moro. V njej se nikakor ne morem zbuditi iz splošne anestezije, ki me na koncu vedno pripelje v smrt. Dokler za tovrstne zaplete obstaja vsaj neka mala verjetnost, tega zagotovo ne bom upala storiti," je slabovoljno pojasnila v intervjuju s priznano britansko revijo Closer magazine. Splošna anestezija je v rabi pri vseh večjih operacijah, saj z njo dosežejo nezavestno stanje bolnika in najpomembneje – neobčutljivost na bolečino. Zvezdnica bi utegnila biti močneje ogrožena, zgolj če bi hkrati trpela tudi za nekaterimi obolenji srca in pljuč, debelostjo ali podhranjenostjo ter okvaro jeter, sicer pa so večja tveganja običajno izključena. Tolikšen strah je potemtakem zagotovo zaman.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587