Vizita.si
image (28)

Novice

Bo privlačen videz plačala z življenjem?

S.C.
25. 04. 2012 08.08
2

Pred dobrimi petimi leti si je 41-letna Škotinja privoščila operacijo povečanja prsi, danes pa se bori za življenje. Je agresivni rak imunskega sistema res posledica spornih prsnih vsadkov?

Na bolniški postelji onkološkega oddelka splošne bolnišnice v Edinburgu leži priključena na vse mogoče naprave, ki jo ohranjajo pri življenju, pacientka, ki se boji, da bo svojo željo po privlačnem videzu morala plačati z življenjem. 41-letna Susan Grieve iz Edinburga si je namreč pred dobrimi petimi leti na zasebni edinburški kliniki privoščila povečanje prsi, saj je bila zaradi majhnih zelo nesrečna. “Še danes na obroke odplačujem operacijo in menjavo enega vsadka, ki mi je počil,“ pove Susan, ki je prepričana, da so ravno vsadki krivi z njeno bolezen.

Kljub temu da so po podrobni analizi ugotovili, da njeni vsadki niso bili polnjeni z medicinskim silikonom, pač pa s polnilom za vzmetnice, pa trdnih dokazom o strupenih snoveh niso zaznali. Kirurgi so ji vsadke preventivno odstranili, potem pa je bila diagnosticirana z redko, a zelo agresivno obliko raka imunskega sistema, ki jo je v enem letu spremenil do neprepoznavnosti.

Družina mi je v bolnišnico prinesla sliko, na kateri sem popolnoma zdrava in vitalna, posneta pa je bila le dobro leto nazaj, saj si želijo, da bi se nekoč prav taka vrnila iz bolnišnice,“ s cmokom v grlu še pove Susan, katere telo pa je danes vse prej kot zdravo. Njena koža je bleda, skoraj prosojna, postava koščena, podočnjaki močno poudarjeni. Rak se po njenem telesu širi z bliskovito hitrostjo in napade notranje organe. Mati samohranilka je na robu obupa, saj se resnično boji prihodnosti: “Otrokoma sem obljubila, da se kmalu vrnem domov, toda nisem prepričana, da bom svojo obljubo lahko izpolnila."

Sporne vsadke so le leto potem, ko si je prsi dala povečati Susan, prepovedali, kirurg, ki jo je operiral, pa se počuti krivega. Prišel je k njej v bolnišnico, jo objel in se opravičil. “On ni ničesar kriv,“ pojasni nesrečna mati dveh otrok. “Krivi so proizvajalci vsadkov. Le koliko je še žensk po svetu, ki imajo prav te vsadke in kakšna usoda jih čaka?“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587