Vizita.si
image (28)

Novice

Srce parajoča usoda dečka ganila zdravnike ...

K.P.
22. 11. 2012 11.22
2

Deček Šjao Meng iz Kitajske se je rodil z redko gensko motnjo, zaradi katere je v življenju prikrajšan za stvari, ki so sovrstnikom samoumevne. Upanje, da se bo njegovo življenje spremenilo, so ponudili dobri ljudje in otroška bolnišnica.

Šjao Meng je 14-letni deček iz Kitajske. Rodil se je z redko gensko motnjo, imenovano kongenitalna nevrofibromatoza, zaradi katere so se njegova stopala iz leta v leto povečevala. Sošolci ga zaradi njegove bolezni poimenujejo tudi kot "dečka hobita", kar jim sicer ne zameri, a navznoter vendarle zaradi svoje drugačnosti trpi. "Rad hodim v šolo, vendar me boli, ko hodim, in ne morem hoditi hitro ali se pridružiti sošolcem pri raznih igrah. Otroci mi včasih dajo razne vzdevke, vendar vem, da ne želijo biti zlobni," pove Šjao.

Družina mu zaradi šibkega finančnega stanja zdravljenja ne more omogočiti, so pa učitelji v njegovi šoli sprožili kampanjo, ki je dobila močno podporo tudi v kitajskih medijih. "Smo skromna družina, in kadar ga vidim, kako trpi, me zaboli srce, vendar nimamo denarja za zdravila," pove dečkov oče Meng Džaogvang. Zgodba je prišla tudi do osebja v šanghajski otroški bolnišnici, kjer so se odločili, da bodo dečka zdravili brezplačno. Podporo so izrazili tudi dobri ljudje s finančnimi prispevki.

Zdravniki bodo odstranili odvečno tkivo, ocenjujejo pa, da bo okrevanje trajalo približno pol leta. V tem času se bo Šjao vsekakor že privadil videza svojih stopal, ki bodo veliko veselja prinesla tudi, ko bo končno lahko obul čevlje in se pridružil sovrstnikom pri športnih aktivnostih.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602