Vizita.si
24-letno Michele Kobke si želi še manjši pas.

Novice

Norost ali lepota?

K.B.
11. 06. 2013 15.51
46

Za večino je vitek pas posledica diete in veliko vadbe, a ne za 24-letno Michele Kobke, ki je za ozek pas kar tri leta vsak dan nosila ozek korzet. Celo med spanjem.

Čeprav Nemka Michele Kobke okrog pasu meri le 40 centimetrov, pa je odločena, da ji bo uspelo svoj obseg pasu zmanjšati še na neverjetnih 38 centimetrov. ''Korzet me objame in daje videz ozkega pasu. Tako se počutim posebno,'' je razkrila za britanski spletni portal Mail Online. A ozek pas ima lahko resne posledice za njeno zdravje in tako se že pojavljajo težave pri vstajanju, če si pred tem ne nadene korzeta, saj ima deformirane mišice hrbta in trebuha. ''Sčasoma se ne bo več mogla premikati brez korzeta ali v slabšem primeru se sploh ne bo več mogla premikati,'' opozarja specialist interne medicine dr. Rudiger Langer.

Poleg tega si je na ta način poškodovala tudi želodec, zaradi česar ne more več zaužiti normalnega obroka, ampak mora pojesti 10 majhnih obrokov na dan. Dr. Rudiger Langer pa opozarja, da njena dejanja lahko vodijo tudi do težav s pljuči. ''Moje življenje se ni spremenilo, samo nekoliko upočasnilo. Moje gibanje je sedaj veliko bolj žensko,'' pojasni 24-letnica  in doda, da ji resda včasih zmanjkuje sape, a je to ne ovira pri temu, da bi dosegla videz, ki si ga želi. 

Kljub temu, da je njen pas izjemno vitek, pa svetovni rekord v najožjem pasu še vedno pripada Američanki Cathie Jung s 38 centimetrov obsega pasu. Običajen ženski pas sicer meri okrog 80 centimetrov.
 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602