Vizita.si
image (28)

Novice

Bo za vedno obsojen nanj?

K.B.
20. 03. 2013 11.51
2

Nesrečen izraz na obrazu kitajskega moškega priča o njegovem obupu, saj ne on ne njegovi svojci nimajo dovolj denarja, da bi si privoščil operacijo benignega tumorja, ki se mu razrašča okrog vratu. Ta ne ogroža njegovega življenja, je pa izjemno moteč. Bo Vang Džišiang vse življenje obsojen nanj?

Da smo kljub številnim težavam lahko srečni, da imamo zdravstveni sistem, ki bi v takem primeru pomagal, nas opominja zgodba Vang Džišianga iz kitajske province Džilin. Benigni tumor, ki se ovija okrog njegovega vratu, je tako velik, da se je razširil skoraj do širine njegovih ramen. Na žalost pa nima dovolj denarja, da bi si privoščil operacijo, s katero bi mu ga odstranili.

Kot pravi Vang Džišiang, se je njegova težava začela z nesrečo, ki se mu je zgodila leta 2005. Takrat je nekaj časa preživel v bolnišnici in prejel hormonsko terapijo, vse odtlej pa je njegov vrat debelejši in debelejši. Zdravniki so mu diagnosticirali benigni tumor lipom, ki je sestavljen iz maščobnih celic in se pojavi v podkožju nad mišico. Ta je precej pogost in ni nevaren, zato ne potrebuje zdravljenja. Običajno ga občutimo ob dotiku kože kot manjšo bulico v podkožju, a če postane moteč in vse večji, se pri nas lahko odločite za odstranitev.

Žal pa Vang Džišiang nima te možnosti, saj je na Kitajskem ta operacija plačljiva, revni Kitajec pa si je ne more privoščiti. Prav zato je svojo zgodbo delil s svetom, zdaj pa upa, da mu bo le nekdo priskočil na pomoč.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602