Vizita.si
Znanstveniki so odkrili, da imajo lahko uslužbenci, ki svojemu šefu ne povedo, kar jim gre, težave z zdravjem.

Duševno zdravje

Bodite iskreni do svojega šefa in tako zmanjšajte stres

K.B.
20. 01. 2010 09.26
0

Vsakdo se kdaj znajde v situaciji, ko bi svojemu šefu najraje zabrusil nekaj krepkih, pa se v tistem trenutku zadrži in jezo potlači vase. Kot kažejo zadnje raziskave, pa je to ena slabših stvari za vaše zdravje.

Znanstveniki so odkrili, da imajo lahko uslužbenci, ki svojemu šefu ne povedo, kar jim gre, težave z zdravjem.
Znanstveniki so odkrili, da imajo lahko uslužbenci, ki svojemu šefu ne povedo, kar jim gre, težave z zdravjem.FOTO: iStockphoto

Če želite zmanjšati stres na delovnem mestu, potem bodite do svojega šefa iskreni in mu raje povejte, kar vas tare. Iskrenost namreč po zadnjih raziskavah izboljšuje vaše zdravje in vam pomaga obvladovati stres. Britanski psihologi iz združenja psihologov v Brightonu so namreč ugotovili, da so tisti zaposleni, ki so do svojih nadrejenih iskreni, bolj zdravi in srečni, saj so manj podvrženi stresu. “Tisti zaposleni, ki nimajo težav s tem, da svojim šefom povedo, kaj si v resnici mislijo, so manj podvrženi depresiji in visokemu krvnemu tlaku, poleg tega pa so bolj srečni na svojem delovnem mestu,“ je pojasnila ena od raziskovalk.

V nasprotnem primeru pa ljudje zaradi stresa pogosto jemljejo bolniški dopust, kar pa pravijo psihologi, je le pometanje težav pod preprogo. Zato se raje soočite s svojim šefom in mu povejte, kar si mu želite povedati. Pri tem pa se zavedajte, da lepa beseda lepo mesto najde. Če boste težavo predstavili na lep in umirjen način, jo bo vaš nadrejeni zagotovo sprejel pozitivno, če pa ga boste napadli, pričakujte drugačen učinek. Pa pogumno!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587