Vizita.si
image (28)

Novice

Bodo več kot 200-kg Tanyo končno ozdravili?

E. D.
15. 10. 2010 11.39
0

O 31-letni Tanyi, ki je zaradi redke bolezni visoka dva metra in deset centimetrov, tehta pa čez 200 kilogramov, smo že poročali. Zdravniki ji niso znali več pomagati in družina je bila obupana. Zdaj pa jim je zdravnik iz San Francisca ponudil novo upanje.

Pred desetimi leti je začelo telo Tanye Angus nenadzorovano rasti. Njeni udi so bili vedno bolj ogromni, tudi v višino je pospešeno rasla. Danes tako meri kar dva metra in deset centimetrov, tehta pa več kot 200 kilogramov. Preiskave so pokazale, da je za njeno ogromno telo kriva redka bolezen, imenovana akromegalija, pri kateri gre za prekomerno izločanje rastnega hormona, ki ga uravnava hipofiza, glavna endokrina žleza v naših možganih. Tako so motnje pri izločanju rastnega hormona pravzaprav v več kot 95 odstotkih posledica benignega tumorja hipofize in tudi v Tanyinem primeru je bilo tako. Prekomerno izločanje rastnega hormona je povzročil možganski tumor, ki ga tudi s tremi operacijami niso uspeli odstraniti, tako da tumor v Tanyinih možganih še vedno raste, posledično pa tudi njeno telo.

Ker so njene kosti zaradi nenavadne rasti močno preobremenjene. “Njen hrbet se zaradi prekomerne rasti seseda, njene kosti se slabijo, ker je tako velika, pa je njena hrbtenica videti kot bumerang,“ je povedala njena mama Karen. S tem ko Tanya raste, pa ji ne rastejo le kosti, temveč tudi organi – pljuča, ledvice in celo mehur, kar še dodatno obremenjuje njen organizem. ''Vsak dan moram živeti z neznosnimi bolečinami,'' pove Tanya, ki dnevno poje več kot 20 tablet, a ji ne pomagajo prav dosti. Tudi nova možganska operacija ne pride v poštev, saj bi lahko Tanya na operacijski mizi umrla.

Zdaj pa je že skoraj popolnoma obupani Tanyi in njeni družini novo upanje ponudil zdravnik iz univerze v San Franciscu. ''Hvaležna sem, da nam je na voljo in da bo preučil moj primer. A le kaj mi bo povedal?'' negotovo razmišlja Tanya, mešane občutke pa ima tudi Karen: ''Sem hkrati navdušena in prestrašena. Ne vem namreč, kaj nam bo povedal. Resnično upam, da ima ta zdravnik nekaj dobrih idej.'' V strahu, da je to Tanyina zadnja možnost, zdaj vsa družina upa na čudež.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587