Vizita.si
image (28)

Novice

Boji se, da bo tudi njegov otrok takšen …

K.P.
12. 10. 2012 15.46
16

Mohammad Latif Khatana iz Indije je zaradi svojega videza močno trpel celo življenje. Zdaj sta z ženo v veselem pričakovanju, a veselje vendarle občasno zasenči velik strah, da bo njegov otrok podedoval isto bolezen.

32-letni Mohammad Latif Khatana se je rodil z majhno bulico na obrazu, ki pa se je skozi leta stalno večala in mu na koncu vzela tudi vid na obeh očeh. Zaradi svojega videza je trpel vse od otroških let, tamkajšnji zdravniki pa mu v tej fazi ne morejo pomagati.

"Moja mama se še vedno zjoče, kadar me pogleda. Počuti se krivo in ne more razumeti, zakaj je njenega najmlajšega otroka nekdo uročil,“ pove za časopis The Sun. Mohammad živi visoko v gorah s svojo 25-letno soprogo Salimo. Zaradi svojega videza je imel zelo osamljeno otroštvo in bil je brez prijateljev: "Nihče se ni želel igrati z mano. Fantje iz soseske so me pretepali in ustrahovali. Pri osmih letih sem zaradi tvorbe na obrazu izgubil vid na levem očesu,“ se spominja.

Nič lažje pa mu ni niti zdaj, v odraslem obdobju. "Želim si dostojne zaposlitve, da bi lahko preživljal svojo družino. Na to bi bil zelo ponosen in vesel bi bil, če bi mi nekdo nekoč ponudil priložnost. Da lahko nahranim sebe in soprogo, moram za denar prosjačiti na ulici,“ doda in pove, da na dan zasluži 400 rupij (približno 6 evrov) ter da na ulici ljudje nanj velikokrat pljunejo.

Pred štirimi leti je Mohammad srečal ljubezen svojega življenja. Partnerico so mu sicer poskušali poiskati tudi starši, vendar ga nobena ženska ni želela, nato pa se je pojavila Salima. "Moja žena ima eno stopalo. Mnogo let se je trudila, da bi našla moža, a takoj, ko sva se srečala, sva vedela, da sva ustvarjena eden za drugega. Medicinsko sva bila oba nepopolna in bila sva dober par.“ Poročila sta se avgusta 2008 in Mohammad pravi, da sta od tistega dne naprej vsak dan srečna. Imela sta tradicionalno muslimansko poroko in zaobljubam njune ljubezni je bilo priča 400 povabljencev.

"Salima me osrečuje in z njo se počutim izpolnjenega. Zdaj, ko pričakujeva svojega prvega otroka, sem srečnejši kot kdajkoli prej. Ne glede na moj videz sem zdaj srečen moški,“ razloži Mohammad, ki pa se vseeno boji, da bo otrok podedoval njegovo bolezen, saj si zaradi revščine s partnerico ne moreta privoščiti zdravnika. Pravi, da mu otrok noben zdravnik ni odsvetoval in da upa ter moli, da bo otrok zdrav. Ko sta z bratom pred osmimi leti obiskala zdravnika, mu je ta povedal, da je njegov videz posledica sončnega mrka od časa, ko je njegova mati z njim zanosila. Do zdravnikovih besed seveda ostaja skeptičen, pravi pa, da je izgubil vso upanje za pomoč in da se je sprijaznil s krutim dejstvom, da bo tako izgledal celo življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587