Vizita.si
image (28)

Novice

Ob objemu je hčerki polomila 12 kosti

S.P.
19. 12. 2012 09.13
19

Veliko Britanijo je pretresla boleča izpoved 29-letne mamice Charmine Cowan, ki se lahko komajda še dotakne svojih novorojenih hčera. Ubožici imata namreč redko bolezen lomljivih kosti, ki jima lahko počijo že ob najmanjšem dotiku.

Charmine Cowan je sicer že v 5. mesecu nosečnosti izvedela, da bosta njeni še nerojeni hčerki po rojstvu imeli hujše zdravstvene težave, a si takšnega pekla, kot je sledil, nikoli ni predstavljala. Dvojčici Amy in Ava sta se namreč rodili z redko boleznijo imperfektno osteogenezo oziroma dedno lomljivostjo kosti, zaradi česar so te tako krhke, da se lahko polomijo že v najmanjšem trenutku neprevidnosti.

"Ko sem ju nekaj dni po rojstvu pripeljala domov, sta se naenkrat nehali premikati. Ker sem se močno ustrašila, sem ju seveda nemudoma odpeljala v bolnišnico Yorkhill Children's Hospital, kjer so izvedli vse potrebne preiskave in z rezultati moj svet obrnili na glavo," se spominja njuna mati. "Kljub temu, da sem bila z njima vedno zelo nežna, sta punčki v tako kratkem času utrpeli več hujših poškodb. Spomnim se, da sem enkrat svojo hčerko želela le ljubeče objeti, v naslednjem trenutku pa sem ji polomila kar 12 kosti. Med pestovanjem so ji počila rebra, ob kopanju ter neprevidnem odlaganju v kopalno kad pa polomili kolki in vse okončine. Moje srce je počilo od bolečine," nadaljuje 29-letnica.

Da bi tovrstne neprijetnosti v prihodnosti preprečila, sta starša vse trdne predmete v hiši dodobra oblazinila ter obložila s posebno vato, v kateri morata malčici tudi spati. Izbirata jima lahko le ohlapna oblačila, da se med oblačenjem ni treba pretirano dotikati njunih teles, paziti pa morata tudi na to, da se sami ne plazita po tleh, saj se jima lahko pod njuno lastno težo nemudoma polomijo roke, noge in celo rebra.

Zdravniki so sicer že začeli agresivno zdravljenje za utrjevanje kosti, zaradi česar se je njuno zdravstveno stanje izboljšalo vsaj do te mere, da lahko živita doma, a bolezni žal v celoti nikoli ne bo mogoče pozdraviti. "Zdaj se praktično prilagajamo dani situaciji. Seveda bo vse lažje, ko bosta punčki nekoliko zrasli, saj je majhne novorojenčke res težko nadzorovati, kaj šele ukrotiti. Vem, da jima bo včasih težko, saj ne bosta mogli početi vsega, kar bodo lahko počeli njuni prijatelji, a upam, da bosta hitro uvideli tisto pravo veselje življenja ter cenili vso ljubezen, ki jima jo z možem poklanjava."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587