Vizita.si
Božički letos zahtevajo, da se jih uvrsti na prednostno listo oseb, ki bodo cepljene proti novi gripi.

Novice

Božički zahtevajo cepivo proti novi gripi

Ni.J.
19. 11. 2009 11.00
0

Pozabite na piškote in mleko. Letos zahtevajo Božički cepljenje proti novi gripi! Ti se namreč na ulicah srečujejo s številnimi otroci, zato jih je strah, da se bodo okužili.

Božički letos zahtevajo, da se jih uvrsti na prednostno listo oseb, ki bodo cepljene proti novi gripi.
Božički letos zahtevajo, da se jih uvrsti na prednostno listo oseb, ki bodo cepljene proti novi gripi.FOTO: Reuters

Božički zahtevajo, da se jih uvrsti na prednostno listo tistih, ki bodo cepljeni proti novi gripi. “Zdi se nam nujno, da dobimo prednost pri cepljenju, tako kot jo imajo zdravniki in učitelji, saj smo nenehno v stiku s številnimi ljudmi,“ pravi predsednik združenja Božičkov Ernest Berger. Sicer pa so v združenju Božičkov že sklicali zdravstveno konferenco, na kateri so Božičke izobrazili o tem, kako naj se zavarujejo pred morebitno okužbo in kako naj poskrbijo za preventivo ter okrepijo svoj imunski sistem. Poleg tega pa upajo, da bodo starši bolne otroke puščali doma: “Ne želimo, da kateri od otrok ne bi videl Božička, vendar upamo, da starši bolnih otrok ne bodo vozili v trgovske centre. Tako bi namreč lahko okužili še ostale otroke in Božička,“ pravi Berger. Poleg tega številni Božički obiskujejo tudi bolne otroke, zato bodo letos svojo obleko morali prati dnevno, ne bodo pa nosili rokavic, da si bodo roke lahko umivali po vsakem obisku.

Božički se bojijo, da bi jih otroci okužili z novo gripo.
Božički se bojijo, da bi jih otroci okužili z novo gripo. FOTO: iStockphoto
Božički pa bodo tudi otroke izobraževali o tem, kako poskrbeti zato, da se ne bi okužili. “Vendar pa morajo biti Božički previdni. Ne želimo namreč, da bi uporabo razkužil otroci razumeli kot predavanje o zdravju. Tukaj ne gre za obisk pri zdravniku, gre za obisk Božička,“ še dodaja Berger.

Otroci pa niso edina “grožnja“ Božičkom. Nove raziskave so namreč pokazale, da debelost predstavlja večjo nevarnost, da se oseba okuži z novo gripo. „Med našim božički je kar dve tretjini predebelih in tretjina občutno predebelih,“ opozarja Berger. Zdravniki pa so mnenja, da bi bil razlog za to lahko tudi ta, da močnejši ljudje pogosteje obolevajo za astmo in drugimi boleznimi, zaradi česar so tudi bolj dovzetni za okužbo z novo gripo.

Božičkom pa dodatne skrbi predstavlja debelost, saj naj bi bili močnejši ljudje bolj dovzetni za okužbo.
Božičkom pa dodatne skrbi predstavlja debelost, saj naj bi bili močnejši ljudje bolj dovzetni za okužbo.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587