Vizita.si
image (28)

Novice

Spila je 20 litrov bencina

Ni.J.
12. 03. 2012 09.59
5

20-letna Shannon iz Ontaria se srečuje s povsem nenavadno odvisnostjo. Že dobro leto dni si vsak dan privošči vsaj 12 jedilnih žlic bencina. Všeč ji je njegov okus in obožuje žgoč občutek v grlu.

20-letna Shannon iz Wellanda v Ontariu je nedavno nastopila v televizijski oddaji My Strange Addiction (Moja nenavadna odvisnost) na programu TLC, kjer je razkrila svojo povsem nenavadno odvisnost. Odvisna je od uživanja bencina.

Bencin je začela piti pred približno letom dni, od takrat pa ne more več brez njega. Vsak dan si privošči približno 12 jedilnih žlic tega goriva. "Odvisna sem od bencina in tega se zavedam," pravi 20-letnica. "Je posebnega sladko-kislega okusa, kot nekakšna pikantna omaka. Sprva nekoliko zaščemi, zatem pa me zapeče in žge v grlu." Shannon shranjuje bencin v plastičnih posodah pod umivalnikom, da ga ima vedno pri roki, ko se odpravi od doma, pa si ga pretoči v pollitrsko plastenko, ki jo hrani v torbici.

Pri Shannon je odvisnost izbruhnila že v zgodnji mladosti. Pravi, da je od nekdaj uživala v vonju bencina, ko ga je mama točila v avtomobilski rezervoar. Njena ljubezen do goriva pa se je zatem, ko sta se njena starša ločila, le še stopnjevala. "Ko sedaj sama točim gorivo, si ga vedno namenoma zlijem nekaj čez roke. Čeprav me peče in boli, se potem počutim sproščeno in zadovoljno," priznava.

Shannonina družina je zaskrbljena. Prosijo jo, naj opusti svojo škodljivo navado, a jim je do sedaj še ni uspelo prepričati o tem. V letu dni je 20-letnica spila skoraj že 20 litrov bencina, odvisnost pa je napredovala do te mere, da sedaj v bencin namaka že časopisni papir, ki ga nato žveči in uživa. Prepričana je, da brez dnevne doze bencina ne bo preživela, kljub vsemu pa se zaveda, da jo bo morda ubil že naslednji požirek. Uživanje bencina je namreč vse prej kot varno, saj vsebuje številne nevarne kemikalije, spojine in snovi, vključno z benzenom, toluenom, naftalinom in tri-metil-benzenom. Izpostavljenost tem spojinam lahko povzroči draženje oči in kože, narkozo, kemično vnetje pljuč, uživanje bencina pa opekline, slabost, bruhanje, diarejo, vrtoglavico in tudi smrt.

Vendar Shannon ni edina s to obliko odvisnosti. Azijski mediji so že lansko leto poročali o Kitajcu, ki je bencin užival kar 42 let, na naslovnicah pa je se pojavil tudi deček, ki je pet let pil bencin, da bi se polnil z energijo in bil takšen kot njegov priljubljeni stripovski junak Optimus Prime iz Transformerjev.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587