Vizita.si
image (28)

Novice

'Brez nog in rok bom preplaval Rokavski preliv'

E. D.
02. 06. 2010 15.52
1

42-letni Francoz Philippe Croizon, ki je pred 16 leti izgubil obe nogi in roki, je odločen, da bo v 24 urah preplaval Rokavski preliv. Če mu to uspe, bo postavil svetovni rekord.

Philippe Croizon je brez vseh udov ostal pred 16 leti, ko mu je med popravljanjem televizijskega sprejemnika telo streslo 20 tisoč voltov. Da so rešili njegovo življenje, so mu zdravniki morali amputirati obe nogi in roki. Kljub temu pogumen in optimističen Francoz ni izgubil volje do življenja. Še več – poiskal si je nove hobije in si zadal nove cilje. Tako se je že med okrevanjem v bolnišnici, ko je videl dokumentrec o plavanju čez Rokavski preliv, zatrdno odločil, da bo ta podvig nekega dne uspel tudi njemu in da se bo kot prvi človek brez okončin, ki bo v 24 urah preplaval Rokavski preliv, zapisal v knjigo rekordov.

Na zahtevno nalogo, ki zahteva dobro psihično in fizično pripravljenost ter vzdržljivost, se je začel pripravljati pred dvema letoma. ''Ko sem pred dvema letoma srečala Philippa, je komaj preplaval dve dolžini bazena. Ni imel moči, niti malo ni bil vzdržljiv,'' pripoveduje njegova osebna trenerka Valerie Carbonnel, ki mu že ves čas pomaga pri pripravi na veliki podvig. Francoz pa se ni dal. Vsak teden je v bazenu preživel po 30 ur, redno je hodil tudi v fitnes in si krepil mišice ter vzdržljivost. Zdaj, dve leti pozneje, je v odlični formi. ''Bolj kot vadim in plavam v morju, bolj sem samozavesten in prepričan, da mi bo uspelo,'' pravi 42-letni Philippe, ki se je že v preteklih letih lotil adrenalinskega izziva. S padalom je namreč skočil iz letala.

Novega izziva se bo Francoz, ki ga številni kličejo kar Iron Man, lotil čez nekaj tednov. Takrat namerava 35 kilometrov in pol preplavati v 24 urah. Oblečen bo v poseben neopren, na nogah pa bo imel pritrjene umetne okončine s plavutkami. Ves čas plavanja ga bo spremljalo tudi medicinsko osebje, ki mu bo v primeru kakršnih koli težav in stiske nudilo potrebno pomoč.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587