Vizita.si
image (28)

Novice

Danes je ne bi prepoznali!

Ni.J.
15. 12. 2011 08.06
27

Ko se je v medijih pojavila ženska, ki si je želela postati najdebelejša na svetu, se je Natalie zgrozila, saj je ugotovila, da sama tehta več kot ona. Odločila se je shujšati, a pot ni bila lahka.

Natalie Strawn iz Nebraske je pri 17 letih tehtala 250 kilogramov. Nekega dne je, medtem ko je gledala televizijo, z grozo ugotovila, da tehta več kot ženska, ki si je želela postati najbolj debela na svetu. “To je bil zame strel v glavo. Tehtala sem več kot ona in to me je jezilo,“ pravi. Takrat se je odločila, da je čas za spremembo.

Danes, tri leta pozneje, Natalie tehta skoraj 130 kilogramov, kar je 128 kilogramov manj. V intervjuju za Livewell Nebraska je razložila, zakaj se je toliko zredila in kako se je lotila svojega shujševalnega načrta. “Nikakor nisem mogla izražati svojih čustev,“ pravi 20-letnica in dodaja, da je v hrani našla tolažbo, ko so jo kot otroka močno zbadali. “Zato sem jedla. Najraje vse, kar je vsebovalo sir in najrazličnejše prelive.“ Že za zajtrk si je tako privoščila nacho s fižolom, pol vrečke čipsa, velik kos sira in vse skupaj prelila z omako.

Do šestega razreda osnovne šole ji je teža poskočila že na 181 kilogramov. V šoli so se začeli norčevati iz nje, zato je šolanje opustila, doma pa so ji najeli osebnega učitelja. Zapadla je v depresijo, to pa je le še okrepilo njeno zatekanje k hrani. “Takrat tega nisem vedela, a so mi pozneje diagnosticirali bipolarno motnjo,“ razlaga.

Narediti prvi korak je bilo za Natalie najtežje. Bila je živčna, ker ni vedela, ali ji bo uspelo, a se je naposled le pridružila skupini za hujšanje. Njena mama je takrat že bila včlanjena v to skupino, Natalie pa jo je prosila, naj preveri, ali tehtnica v prostorih skupine sploh kaže toliko, kolikor je tehtala. Šele nato je vstopila skozi vrata. “Ko sem se pridružila skupini, nisem bila prepričana, da mi bo uspelo,“ pravi. “Morala sem shujšati 170 kilogramov, da bi dosegla zdravo težo, kar je bil zame ogromen izziv.“ Da ji je bilo lažje, si je najprej zadala, da bo vsak mesec izgubila od šest do sedem kilogramov. Svoj napredek je beležila v videoblogu, vse, kar je pojedla in spila, pa je skrbno zapisovala v svoj dnevnik. Zatem je teža začela upadati kar sama od sebe. “Niti enkrat si nisem rekla, da moram nujno shujšati 170 kilogramov. Manjše cilje sem lažje dosegala, zato mi je bilo veliko lažje. Rekla sem si, da moram shujšati najprej dva kilograma, zatem pa še dva in zatem še dva,“ razlaga.

Natalie je začela tudi redno telovaditi. Sprva je izvajala aerobiko na stolu, zatem je dnevno hodila na sprehode, sedaj pa lahko preteče že pet kilometrov. Poleg tega ves čas skrbno pazi na prehrano. Uživa veliko sadja in zelenjave, pije veliko vode, vsako soboto pa si privošči 'dobro staro kosilo' z mamo. “Ob sobotah si privoščim svoje najljubše jedi, da se ne počutim preveč prikrajšano in da me ne vleče več na stara pota. Seveda jem zmerno, ne bašem se več.

Vsakomur, ki se včlani v našo skupino, kot vzor predstavim Natalie. Uspelo ji je shujšati 128 kilogramov, brez kakršne koli operacije. Veliko ljudi jo zaradi tega občuduje in jim je v navdih, saj so prepričani, da bo njim tudi uspelo, če je njej,“ še pravi vodja skupine, s pomočjo katere je shujšala Natalie. Na Natalie pa je ponosna tudi njena mama, ki pravi, da je njena hči močno predana hujšanju in je zelo disciplinirana.

Natalie sedaj razmišlja o lepotni operaciji, da bi ji odstranili odvečno kožo, a je odločena, da bo pred tem izgubila še vsaj 50 kilogramov in dosegla končni cilj, ki si ga je zadala. “Na stegnih imam toliko odvečne kože, da me med hojo moti, saj konstantno drgnem z eno nogo ob drugo. Najraje bi si jo dala odstraniti takoj, a moram pred tem še shujšati toliko, da bom dosegla svoj cilj. V nasprotnem primeru bi namreč potrebovala dve operaciji.“ Priznava pa tudi, da je zgrožena nad dejstvom, koliko je včasih tehtala. “Če bi me prosili, naj si na hrbet naložim 120 kilogramov in se povzpnem po stopnicah, bi si mislila, da ste nori,“ pravi. “A vendar je to tisto, kar sem počela toliko let.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587