Vizita.si
Julie Andrews in njenega moža Blakea Edwardsa je poškodba glasilk močno prizadela

Novice

Bomo res ponovno slišali angelski glas Julie Andrews?

N.J.
23. 10. 2009 13.45
0

Znanstvenik Robert Langer trdi, da bo znani pevki in igralki Julie Andrews povrnil njen angelski glas. Tej so namreč zdravniki med operacijo požiralnika tako poškodovali glasilke, da je morala prekiniti pevsko kariero.

Kot trdi Robert Langer, eden vodilnih znanstvenikov na svetu, bo to možno z njegovim najnovejšim izumom - čarobnim gelom. Leta 1997 so namreč Julie Andrews iz požiralnika odstranili vozličke in ji tako trajno poškodovali glasilke. Po mnenju 73-letne Julie je bila za okvaro njenih glasilk kriva napačno izvedena operacija, to pa ji je onemogočilo nadaljevanje njene glasbene in filmske kariere. “Petje je bilo moja dragocenost in ko sem izvedela, da ne morem več peti, je bil to hud udarec in veliko razočaranje.“ V enem izmed intervjujev je izjavila, da je vse, kar ima zdaj, le „prečudovit, nizek glas“, s katerim lahko zapoje kakih pet not. Tudi zadnje vloge, ki jih je odigrala v filmih, so bile prilagojene njenemu “novemu“ glasu. “Ne verjamem, da bo še kdaj lahko pela – to je popolna tragedija,“ je približno leto po neuspelem posegu izjavil Blake Edwards, filmski režiser, s katerim je Julie poročena že 40 let.“Obljubili so ji, da bo po 6 tednih z njenim glasom vse v redu. Sedaj je minilo že leto. Če bi jo slišali peti, bi se zjokali.“
Julie Andrews in njenega moža Blakea Edwardsa je poškodba glasilk močno prizadela
Julie Andrews in njenega moža Blakea Edwardsa je poškodba glasilk močno prizadelaFOTO: Reuters

Glas, s katerim si je prislužila številne glavne vloge v filmih, pa bo morda ozdravljen prav z “izumom“ kemičnega inženirja s Tehnološkega inštituta v Massachusettsu. Robert Langer je ustvaril poseben gel, ki naj bi ozdravil uničene in brazgotinaste glasilke. Poskusi na podganah so se izkazali za uspešne, prvi “človeški“ pacienti, med katerimi naj bi bila tudi Julie pa naj bi bili po začetku zdravljenja ozdravljeni v roku enega leta. “Poskusi na živalih so do zdaj bili izredno zanesljivi in obetajoči,“ pravi Langer, ki že dlje časa tesno sodeluje z Juliejinim specialistom za glas, Dr. Stevenom Zeitelsom. “Upamo, da bomo s kliničnim testiranjem gela lahko pričeli že v naslednjem letu,“ še dodaja. Vendar pa Langer zaenkrat še ne upa trditi, da bo med prvimi pacienti tudi Julie Andrews, čeprav je prav ona velika zagovornica te novosti.

Če bodo klinični testi pokazali, da je gel res učinkovit, bodo zdravljenja lahko deležni številni bolniki, ki imajo glasilke uničene zaradi raka na požiralniku, javnega nastopanja, otroci, ki so dihali s pomočjo ventilatorja in drugi, ki trpijo zaradi uničenega glasu.

Želimo si, da bi gel resnično lahko pomagal in, da bi Julie ponovno videli v takšni filmski vlogi, kot smo je bili vajeni pred leti.

Julie Andrews so zdravniki med operacijo požiralnika poškodovali glasilke.
Julie Andrews so zdravniki med operacijo požiralnika poškodovali glasilke.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587