Vizita.si
image (28)

Novice

Preobrazba jo je osrečila: 'Začutila sem olajšanje'

L. E.
26. 07. 2016 08.52
9

"Začutila sem olajšanje. Končno sem se počutila kot jaz," danes pove 20-letna Ellie Jones. Valižanka je stara 14 let obiskala ortodonta in izvedela, da ji ne more pomagati. Sploh ni vedela, da ji je pri osmih letih nehala rasti čeljust.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danes 20-letna Ellie Jones pravi, da se končno počuti normalno. Preobrazba jo je osrečila. "Bila sem sramežljiva, sedaj pa se počutim samozavestno. Spremenila mi je življenje." Ortodont ji ni mogel pomagati. Pomagala pa ji je težka in boleča operacija, ki nikakor ni rutinska, ampak je kirurginja morala pokazati veliko znanja in spretnosti.

Ko je bila stara 14 let, je šla k ortodontu, da bi ji namestili zobni aparat. A ta je ugotovil, da ji to ne bo pomagalo, ker ji je čeljust nehala rasti, ko je dopolnila osem let. Ellie se je rodila s kongenitalno obrazno deformacijo, zato je potrebovala pomoč maksilofacialnega kirurga. Natančneje kirurginje. Dr. Emma Wooley ji je v naslednjih šestih letih spremenila življenje. "Veliko ljudi niti ne ve, da imajo deformacijo čeljusti," pove. "Sprejmejo, da imajo recimo težave pri grizenju hrane. Če tega ne popravimo, dokler so mladi, lahko pride kasneje do hudih težav. Vesela sem, da je poseg pomagal in da je Ellie povrnil samozavest."

Ko je bila stara 16 let, je imela prvo operacijo, ki je bila zelo boleča in po njej ni mogla govoriti. "Mesec dni sem bila na tekoči hrani," se spominja, "kar je bilo težko, in nisem mogla normalno govoriti. Za sporazumevanje sem morala uporabljati prenosni računalnik. Čez nekaj časa sem lahko zamomljala nekaj besed. In še nekaj časa sem šešljala, ker so bila moja usta tako otečena. Toda šest mesecev kasneje je bil moj maturantski ples ob 11. letu šolanja in videti je bilo dobro." Po letu dni si je dala popraviti še brado, ki je bila, ker čeljust ni rasla, premajhna. Preobrazba je bila dolga in boleča. A danes je Ellie zadovoljna, kakršna je. Res izjemno je, kako lahko dober kirurg danes pomaga človeku.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587