Vizita.si
Štiri leta po vsaditvi je Lindsay počil prsni vsadek.

Novice

Cenene umetne prsi so ji počile

K.B.
23. 09. 2010 11.49
5

27-letna Lindsey Easeman je vzela kredit, ki ga je odplačevala kar tri leta, da si je lahko privoščila povečanje prsi. Čeprav je bila sprva navdušena nad svojo novo pridobitvijo, pa se je ta sreča kmalu sprevrgla v veliko razočaranje.

Štiri leta po vsaditvi je Lindsay počil prsni vsadek.
Štiri leta po vsaditvi je Lindsay počil prsni vsadek.FOTO: iStockphoto
Da lepotne operacije le niso preprost kozmetični poseg, ampak veliko bolj resen poseg v telo, vam lahko zatrdi Lindsey Easeman. Njena sreča in zadovoljstvo ob povečanju prsi nista trajala dolgo, saj ji je štiri leta po operaciji počil vsadek in ji pustil hude bolečine. ''Po posegu so bile moje prsi videti fantastično. V začetku letošnjega leta, štiri leta po operaciji, pa sem imela hude bolečine v prsih, poleg tega sem opazila bulo pod desno pazduho. Takrat sem mislila, da je vzrok v tem, da sem pravkar rodila.'' Nato pa je odšla k zdravniku, ki jo je poslal na ultrazvok. Ta je pokazal, da je implantat v njeni desni dojki počil. ''Gel iz vsadka je iztekel ven, kar sem občutila kot bulo pod pazduho. Ko sem izvedela, za kaj gre, sem začela jokati.''
''Ko mi je kirurg odstranil vsadek, je povedal, da je bil videti, kot da bi bil poškodovan v avtomobilski nesreči,'' je povedala Lindsey.
''Ko mi je kirurg odstranil vsadek, je povedal, da je bil videti, kot da bi bil poškodovan v avtomobilski nesreči,'' je povedala Lindsey. FOTO: iStockphoto

Čeprav dolgoročne posledice počenih vsadkov niso znane, pa lahko pride do kratkoročnih zapletov, kot so poškodbe mlečnih žlez, otekline in izkrivljenost prsi, ki je izjemno boleča. Prav zato je Lindsey morala vsadke odstraniti takoj, a žal so ji lahko zaradi dolgih čakalnih vrst zagotovili le, da ji bodo odstranili implantat, na ponovno vsaditev implantatov pa bi morala čakati. ''Nenehno sem se spraševala, kako je to mogoče, da mi ne bodo istočasno odstranili implantata in ga nato spet vstavili. Ena dojka bi tako bila lepa, druga pa viseča z veliko odvečne kože. S tem se nikakor nisem mogla sprijazniti.'' Lindsey je zato padla v depresijo, zdravnik ji je predpisal antidepresive. ''Nisem imela druge izbire, kot da sem šla predčasno s porodniške in začela delati polni delovni čas ter spet vzela kredit za lepotno operacijo,'' je povedala. 

To pa se ni zgodilo le Lindsey, več kot 50.000 Britank je imelo vsajene implantate francoskega podjetja, ki so bili sicer za polovico cenejši od drugih implantatov, a kot se je pokazalo pozneje, so bili izjemno slabe kakovosti, čeprav so imeli dosmrtno zagotovilo. Najmanj 70 jih je doživelo podobno zgodbo kot Lindsey. Žrtve so tako podjetje tožile in podjetje je bilo obtoženo prevare, saj so ugotovili, da so več kot deset let uporabljali nedovoljen silikonski gel.

Kljub vsemu pa to ni moglo poplačati dejstva, da je Lindsey morala prestati še dve operaciji. ''Ko mi je kirurg odstranil vsadek, je povedal, da je bil videti, kot da bi bil poškodovan v avtomobilski nesreči. Najhuje pa je bilo to, da zaradi operacije nisem mogla v naročju držati svoje hčerke.'' Kirurg Simon Withey iz Britanskega združenja plastičnih kirurgov pravi, da vsaki, ki se odloči za povečanje prsi, vsadek lahko poči: ''Vsakdo, ki si poveča dojke, mora vedeti, da se mu to lahko pripeti. Vendar pa so vsadki vse boljši in možnosti za spontano poškodbo le-teh so vse manjše.''

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587