Vizita.si
''Imaš neko predstavo o sebi in kar naenkrat začne biti tvoje telo povsem drugačno, kot se ti počutiš,'' je o spreminjanju svojega telesa med puberteto povedal Chaz.

Novice

Izpoved Cherinega sina, ki je bil nekoč ženska

E. D.
10. 05. 2011 14.01
0

Še nekaj let nazaj je bil Cherin sin Chaz Bono ženska z imenom Chastity. A v svojem telesu se je počutil tuje, bil je nesrečen in osamljen. ''Bilo je, kot bi me lastno telo izdalo,'' je zaupal kraljici pogovornih oddaj Oprah Winfrey.

''Imaš neko predstavo o sebi in kar naenkrat začne biti tvoje telo povsem drugačno, kot se ti počutiš,'' je o spreminjanju svojega telesa med puberteto povedal Chaz.
''Imaš neko predstavo o sebi in kar naenkrat začne biti tvoje telo povsem drugačno, kot se ti počutiš,'' je o spreminjanju svojega telesa med puberteto povedal Chaz.FOTO: Reuters

Dolga leta se je danes 42-letni Chaz Bono spopadal z dejstvom, da je drugačen od svojih vrstnic. Takrat je bil namreč še ženskega spola, a se v ženskem telesu ni počutil dobro – še posebej takrat, ko je nastopila puberteta in so mu začele rasti prsi ter ko je začel dobivati boke in zadnjico. ''Zame je bilo to grozljivo,'' je Oprah Winfreyy priznal Chad. ''Imaš neko predstavo o sebi in kar naenkrat začne biti tvoje telo povsem drugačno, kot se ti počutiš. Sprava sem pač mislil, da se počutim tako zaradi tega, ker sem lezbijka in da se ostale homoseksualno naravnane punce počutijo enako. Potem pa sem dojel, da moja spolna usmerjenost nima nič s tem. Tako sem se počutil zaradi tega, ker sem si želel biti drugega spola.''

Chaz, ko je bil še ženska, z mamo Cher.
Chaz, ko je bil še ženska, z mamo Cher. FOTO: Reuters

S kraljico pogovornih oddaj je Chaz spregovoril tudi o tem, kako je novico o njegovi homoseksualni usmerjenosti in želji po spremembi spola sprejela njegova mama Cher. ''Mislim, da je bilo za mojo mamo najtežje to, da je javna osebnost, za katero velja, da je zelo odprta, sproščena in napredna, zaradi česar je marsikdo pozabil, da ji morda kot staršu ni lahko,'' je odkrito povedal 42-letnik. ''To je gotovo zelo težek proces za starše in veliko staršev celo nikoli več ne spregovori s svojimi otroki, ki so se odločili za spremembo spola. To se v mojem primeru ni zgodilo. Brez dvoma me ima mama brezpogojno rada.''

To nedvomno dokazuje tudi dejstvo, da je Cher nastopila v dokumentarnem filmu, ki ga je Chaz posnel, da bi s svetom delil proces spremembe spola. Chaz je najprej začel s hormonsko terapijo – povečane količine testosterona so mu med drugim dale bolj moške poteze in poglobile njegov glas. Nato se je odločil še za operacijo, s katero so mu odstranili prsi, za operacijo spolnih organov, s katero bi ga dokončno spremenili v moškega, pa se ni odločil in pravi, da se verjetno tudi v prihodnje ne bo zatekel k takšnemu posegu.

Chaz je podpore in ljubezni deležen tudi s strani svojega dekleta Jennifer Elie, s katero sta skupaj že vse od leta 2005. Takrat je bil Chaz še Chastity, zato je bila odločitev, da spremeni spol, precej veliko presenečenje in udarec tudi za Jennifer. ''Čeprav sem ji govoril enake stvari, le z nekoliko bolj globokim glasom, zanjo ni bilo več enako. Nekako sva se morala naučiti na novo komunicirati in kako sploh biti eden ob drugem,'' je povedal o svojem ljubezenskem razmerju. A k sreči sta z Jennifer spet našla ljubezen in sta skupaj še danes. Pravzaprav ga je spremljala tudi na intervjuju in ga spodbujala, ko je s svetom delil svojo zgodbo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587