Vizita.si
Chaz Bono

Novice

Cherina hči, ki je postala moški

E. D.
02. 12. 2010 07.55
5

Chaz Bono je danes star 41 let in če ne bi že od majhnih nog kot otrok slavne Cher in Sonnyja odraščal pred očmi javnosti, ljudje verjetno ne bi vedeli, da je bil nekoč ženska. Pred letom dni je namreč Chaz prestal operacijo spola, pred nekaj meseci pa tudi uradno postal moški.

41-letni Chaz Bono je bil nekoč ženska z imenom Chastity.
41-letni Chaz Bono je bil nekoč ženska z imenom Chastity.FOTO: Reuters
Chaz Bono se je rodil kot deklica, ki sta jo Cher in Sonny poimenovala kar po enem od Sonnyjevih filmov, ki jih je produciral in v katerem je Cher igrala biseksualko – Chastity Sun Bono. A Chastity je že kot otrok ugotovila, da se razlikuje od svojih vrstnic. Medtem ko so dekleta zanimale manekenke, ki so se pojavljale v takratnih revijah, njihove obleke in oblačila, ter fantje v razredu, Chastity z njimi ni delila istih zanimanj in tako se je že kot otrok počutila drugačno.
Chaz je že od nekdaj vedel, da je drugačen od svojih vrstnic.
Chaz je že od nekdaj vedel, da je drugačen od svojih vrstnic. FOTO: Reuters
''Že kot otrok sem vedel, da sem drugačen. Ko sem pogledal ostala dekleta, sem bil kar nekoliko osupel nad njihovim neverjetnim zanimanjem za zadnjo modo, fante v razredu, podobnost z dekletom z naslovnice. Ko pa sem bil star 13 let, sem končno odkril, zakaj sem tako drugačen. Zavedel sem se, da sem homoseksualec,'' je v prvi knjigi, ki jo je napisal, razkril Chaz.

Pet let pozneje, pri 18 letih, je Chastity tudi javno razkrila in priznala, da je istospolno usmerjena in postala eden najbolj gorečih zagovornikov enakopravnosti ter pravic homoseksualcev. Pri tem jo je podprla tudi mama Cher, ki jo je sprva novica, da je njena hči lezbijka, presenetila in pretresla, a pozneje je njegovo istospolno usmerjenost sprejela in v enem od intervjujev na glas povedala, da je ponosna mama homoseksualke. A javno priznanje in zavzemanje za pravice homoseksualcev ni bilo dovolj. Chastity si je želela biti moški.

Z leti je tako svoj zunanji videz popolnoma spremenila. Lase si je postrigla in potemnila, oblačila se je po moško, vedla se je po moško. Čeprav je tako po videzu kot obnašanju vse bolj spominjala na moškega, ji to ni bilo dovolj. Želela si je tudi fizičnih karakteristik moškega in celo na dokumentih je hotela imeti moško ime.

Tako je bil Chaz videti nekoč, ko je bil še Chastity.
Tako je bil Chaz videti nekoč, ko je bil še Chastity.FOTO: Reuters

Pred letom dni ji je to končno uspelo. Chastity je prestala operacijo, s katero se je tudi fizično spremenila v moškega, pred nekaj meseci pa ji je sodišče v Santa Monici tudi uradno priznalo moško identiteto. ''To je bila zgolj še legalna zadeva in res sem vesel, da smo to uredili. Zdaj lahko spremenim podatke v svoji osebni izkaznici, kar je super,'' je takoj po odločitvi sodišča povedal Chaz, ki se je enkrat za vselej iz Chastity Sun Bono prelevil v Chaza Salvatora Bona. Njegov publicist pa je ob odločitvi sodišča povedal: ''Chaz upa, da bo njegova odločitev za spremembo spola odprla srca in glave javnosti glede teh stvari, prav tako kot je zadeve spremenilo njegovo javno priznanje o homoseksualnosti.''

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587