Vizita.si
Zadnja raziskava je pokazala, da črna čokolada ženske ščiti pred infarktom.

Novice

Čokolada ženske ščiti pred infarktom!

E. D.
23. 08. 2010 09.22
0

Tako vsaj trdijo harvardski znanstveniki, ki so kar devet let spremljali več kot 30 tisoč Švedinj, ki so redno uživale črno čokolado. A opozarjajo, da jo je treba jesti le dvakrat do trikrat mesečno, sicer se lahko blagodejni učinki te sladke pregrehe izničijo.

Zadnja raziskava je pokazala, da črna čokolada ženske ščiti pred infarktom.
Zadnja raziskava je pokazala, da črna čokolada ženske ščiti pred infarktom.FOTO: iStockphoto
Zdaj lahko ženske črno čokolado jeste brez slabe vesti, kajti zadnja raziskava harvardskih znanstvenikov je pokazala, da je zmerno uživanje te sladkarije dobro za vaše ožilje in srce.
Kakovostna črna čokolada preprečuje mašenje žil, izboljšuje pretok krvi in celo znižuje krvni tlak, pravijo raziskovalci.
Kakovostna črna čokolada preprečuje mašenje žil, izboljšuje pretok krvi in celo znižuje krvni tlak, pravijo raziskovalci. FOTO: iStockphoto

Kakovostna črna čokolada naj bi namreč preprečevala mašenje žil, izboljševala pretok krvi in celo zniževala krvni tlak ter posledično zmanjševala tveganje za infarkt. V študiji je sodelovalo več kot 30 tisoč Švedinj in tiste, ki so čokolado jedle dvakrat do trikrat mesečno, so imele bolj zdravo srce ter posledično manj možnosti za srčni napad, trdijo raziskovalci. Hkrati pa opozarjajo, da je treba to sladko pregreho jesti v zmernih količinah in da z njo nikakor ne gre pretiravati, sicer se lahko njeni blagodejni učinki na zdravje izničijo.

Sicer pa so pretekle študije že odkrile številne druge pozitivne učinke črne čokolade na naše zdravje. Med drugim naj bi čokolada zato, ker je bogata z antioksidanti, zmanjševala tveganje za nastanek rakavih obolenj. Pomaga tudi pri lajšanju stresa, saj niža raven stresnih hormonov v telesu. Menda je odličen afrodiziak, zato lahko pride prav tistim, ki imajo težave z upadanjem spolne sle. Maske iz prave čokolade pa dodobra nahranijo in negujejo kožo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587