Vizita.si
image (28)

Novice

Čudež v Veliki Britaniji

K.B.
19. 08. 2013 08.08
4

V Veliki Britaniji se je zgodil pravi čudež, saj je prezgodaj rojeni dojenček, ki je rodil pri komaj 23 tednu nosečnosti in tehtal le 623 gramov preživel in premagal slabo napoved zdravnikov. Ti so mu dali namreč le 1 odstotek možnosti preživetja.

Ko je v 19 tednu nosečnosti mamici Kirsty Barrett odtekla voda, so mali Esme Poulsonu zdravniki iz bolnišnice Nevill Hall Hospital iz jugovzhodnega Walesa napovedali le odstotek možnosti za preživetje. Svetovali so ji splav ali umetne popadke v naslednjih 48ih urah, saj so bili prepričani, da dojenčica ne bo preživela brez porodne vode oziroma da se bodo slej ko prej pojavili zapleti. Kljub temu pa sta se starša odločila, da bosta usodo svoje hčerke prepustila materi naravi.

Dva tedna po tem, ko ji je odtekla voda in je imela periodične popadke, so jo iz bolnišnice izpustili v domačo oskrbo, slab mesec kasneje pa se je morala vrniti v bolnišnico, saj je doživela zastrupitev krvi. Zdravniki so ji povedali, da mora roditi s carskim rezom.

Mala Esme se je tako rodila 18. decembra, in sicer kar štiri mesece pred rokom. Tehtala je slabih 623 kilogramov in bila tako majhna, da jo je mati držala v svoji dlani. ''Bili so prepričani, da Esme ne bo preživela, saj kar pet tednoc ni imela porodne vode. Dali so ji en odstotek možnosti za preživetje. Mislili so, da nama jo bodo predali in bo nato umrla. A ko se je rodila, je jokala in niso mogli verjeti. Bila je tako majhna in prvih nekaj dni mi je Gareth (partner) prinesel njeno fotografijo, da sem jo lahko videla. Opozorili so naju, da se stvari lahko vsak trenutek obrnejo in se njeno stanje poslabša. A se ni,'' je za spletni portal Mail Online povedala 24-letna mati Kirsty. Stanje Esme se je naslednjih osem tednov izboljševalo, nato pa so se pojavili zapleti pri razvoju njenih pljuč in pri hranjenju.

Kljub vsemu je mala borka čudežno preživela in danes je stara že osem mesecev. Še vedno sicer trpi zaradi zapletov pri hranjenju in dihanju, a starša sta prepričana, da bodo skupaj premagali vse ovire, ki se jim pojavijo na poti.
 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587