Vizita.si
Mala Audrina se je rodila pred petimi tedni in si v trenutku prislužila naziv "čudežni otrok". Trenutno okreva po težki in izjemni revolucionarni operaciji, ki je rešila življenje male dojenčice.

Novice

Preživela neverjetno in osupnila celo kirurge!

N.D.
21. 11. 2012 13.52
2

Audrina Cardenas se je rodila pet tednov prezgodaj s srcem zunaj svojega telesa. Gre za redko in izjemno nevarno prirojeno bolezen, ki se zgodi le v osmih primerih na milijon rojstev, kar 90 odstotkov dojenčkov pa je mrtvorojenih ali umrejo v treh dneh po rojstvu.

Mala Audrina se je rodila pred petimi tedni in si v trenutku prislužila naziv "čudežni otrok". Trenutno okreva po težki in izjemni revolucionarni operaciji, ki je rešila življenje male dojenčice.
Mala Audrina se je rodila pred petimi tedni in si v trenutku prislužila naziv "čudežni otrok". Trenutno okreva po težki in izjemni revolucionarni operaciji, ki je rešila življenje male dojenčice.FOTO: Fox
Pretresljiva zgodba male deklice Audrine Cardenas prihaja iz Teksasa. Da je Audrina zaradi srčka zunaj telesa v smrtni nevarnosti in da so njene možnosti za preživetje majhne, je njena mati Ashley Cardenas izvedela že v 16. tednu nosečnosti. Takrat so jo zdravniki soočili s tremi možnostmi – splav, porod (po vsej verjetnosti mrtvega otroka) ali operacija še nerojene deklice. Mati se je odločila za slednje in pediatrični kirurgi so izvedli operativni poseg, s katerim so še nerojenemu otroku v prsnem košu naredili luknjo za njen mali srček. "Nikoli ne morete vedeti, kakšen je občutek, ko te soočijo s takšnimi odločitvami," se spominja Ashley, ki je privolila v izjemno nevaren poseg.
Da je Audrina zaradi srčka zunaj telesa v smrtni nevarnosti, je njena mati Ashley Cardenas izvedela že v 16. tednu nosečnosti.
Da je Audrina zaradi srčka zunaj telesa v smrtni nevarnosti, je njena mati Ashley Cardenas izvedela že v 16. tednu nosečnosti. FOTO: Fox


Deklica osupnila celo kirurge

Mala Audrina se je rodila pred petimi tedni in si v trenutku prislužila naziv "čudežni otrok". Trenutno okreva po težki in izjemni revolucionarni operaciji, ki je rešila življenje male dojenčice. "Možje v zelenih haljah" so njeno srce uspešno namestili nazaj v prsni koš, in čeprav je prihodnost male borke trenutno še vedno negotova, zdravniki verjamejo, da ji bo uspelo. "Kljub temu, da Audrinino srce ni bilo tam, kjer bi moralo biti, se je punčka sicer rodila brez dodatnih zdravstvenih težav, ki bi lahko oteževale nadaljnje zdravljenje njenega srca," je za houstonski častnik Chronicle povedala pediatrinja dr. Carolyn Altman. "Audrina bo v prihodnjih letih potrebovala na srčku še veliko operacij," se zaveda srečna mamica Ashley, saj bo morala malčica po vsej verjetnosti tako ali drugače vse svoje življenje hoditi na preglede za srce in obiskovati srčne kirurge. Še pred tem pa pogumno bitjece in njeno prav tako pogumno mater čaka še dolga pot okrevanja.

Deklica vsak dan bolj napreduje in kljub temu, da jo čaka še dolga in trnova pot okrevanja, so napovedi zdravnikov optimistične.
Deklica vsak dan bolj napreduje in kljub temu, da jo čaka še dolga in trnova pot okrevanja, so napovedi zdravnikov optimistične.FOTO: Fox

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587