Vizita.si
Skrivnost seruma pa naj bi bila v čudežni kombinaciji 23 organskih rastlinskih olj, filtriranih s posebnim procesom.

Novice

Čudežni serum proti celulitu odslej tudi v Sloveniji!

M. K. / K. B.
02. 07. 2009 11.28
6

Če smo pred nekaj meseci poročali o tem, da je čudežni serum proti celulitu pravi hit v Ameriki, pa smo ga končno dobili tudi pri nas. Odslej njegovo čudežno formulo lahko preizkusite tudi Slovenke.

Pri nas ga lahko kupite preko spletne trgovine pod imenom Adonia Legtone Serum. Ena steklenička vsebuje 88,71 ml seruma, zanjo pa boste odšteli 97,60 evra. Vedeti pa morate, da serum celulit odstrani le navidezno, torej dokler se z njim mažete.
Skrivnost seruma pa naj bi bila v čudežni kombinaciji 23 organskih rastlinskih olj, filtriranih s posebnim procesom.
Skrivnost seruma pa naj bi bila v čudežni kombinaciji 23 organskih rastlinskih olj, filtriranih s posebnim procesom. FOTO: iStockphoto

Videz pomarančne kože pa naj bi po zagotovitah proizvajalcev serum zmanjšal v le 9 minutah. Skrivnost seruma pa naj bi bila v čudežni kombinaciji 23 organskih rastlinskih olj, filtriranih s posebnim procesom. Olja prodirajo globoko v kožo in obnavljajo že oslabele celice ter uničujejo celulitne celice na trebuhu, bokih, stegnih in zadnjici. Serum je sestavljen iz grških rastlin, ki so jih gojili že v antiki.

"Skrivnost, ujeta v stekleničko“

Dr. Mark Binette, direktor podjetja, ki je lansiralo serum, je zatrdil, da so raziskave potrdile, da serum res deluje. Povedal je še, da veliko preparatov proti celulitu ni klinično testiranih in imajo le neznaten učinek. Ta preparat pa na kožo učinkuje regenerativno. Obnavlja kožne celice in jim "vrača življenje“. Dr. Binette hkrati še dodaja, da ne trdi, da uživanje zdrave prehrane, dovolj popite tekočine in redna telovadba ne privedejo do zmanjšanja maščobnih blazinic, a ženske običajno potrebujejo dodatno pomoč.

Testiranja so potrdila, da serum res deluje

Serum so testirali na ženskah, starih od 26 do 57 let, ki so jim pred preizkusom temeljito pregledali kožo in preučili njeno teksturo.

Klinične raziskave so pokazale, da serum že v devetih minutah izboljša videz pomarančne koža za kar 47 odstotkov. Pri redni uporabi, vsaj šest tednov, pa se videz pomarančaste kože zmanjša do 70 odstotkov. Rezultate raziskav je potrdilo tudi ministrstvo za zdravje v New Yorku.

Preparat so klinično testirali v Ameriki in v državah Evropske unije in povsod je preizkuse brez težav prestal. Zaradi naravne osnove naj bi bil serum primeren za vse tipe kože.

Kljub vsem obljubam proizvajalcev, pa so nekateri znanstveniki skeptični nad učinki čudežnega seruma. Zato smo za mnenje povprašali tudi našo dermatologinjo mag. Metko Adamič.

Mag. Metka Adamič je članek komentirala takole: "Na trgu se neprestano, vsako pomlad, pojavljajo novi kozmetični in farmacevtski izdelki, ki obljubljajo čudežne učinke. Zanimivo je, da med več kot 150 strokovnimi članki, ki so v zadnjih letih objavljeni v uglednih strokovnih revijah, ki se ukvarjajo z medicinsko tematiko in imajo zanesljivo strokovno vrednost, ne zasledimo rezultatov, o katerih tako brezskrbno pišejo proizvajalci različnih 'čudežnih produktov' v svojih medijskih obljubah širšim množicam.  Vse to je že znano, raziskano in vendar – nobena metoda žal ni idealna in ne omogoča trajnejših učinkov."

Kot pravi Adamičeva snovi, ki so v različnih kozmetičnih sredstvih namreč delujejo na več nivojih. Tako je tudi v primeru čudežnega novega seruma z izjemno močno propagandno akcijo. „Serum vsebuje eterična olja številnih rastlin in lepo zveneče 'rastlinske matične celice', ki naj bi spodbudile 'speče matične celice v koži' k ponovni aktivnosti. O tem, žal, med objavljeno strokovno literaturo ne najdem nobenih poročil.“

Učinkovitost je znanstveno težko dokazati

Sicer pa Adamičeva meni, da vsaka embalaža z omenjenim serumom, ki zadostuje za 105 nanosov,  že samo po sebi pomeni, da bodo uporabniki ob vztrajnem ročnem masiranju ob nanašanju seruma lahko dosegli lepe učinke pri izboljšanju celulita. Takšne trditve je žal znanstveno težko dokazati, saj jih v nasprotju z zdravili prodajajo kot kozmetična sredstva, zato zanje ne velja strog nadzor in obvezno strokovno in znanstveno neoporečno testiranje glede varnosti in učinkovitosti. „Zelo bom vesela, če se motim! Saj sem tudi sama ena izmed tistih okoli 90 odstotkov žensk, ki se vsako pomlad znova soočimo s stresom pred ogledalom, ko poskušamo kopalke za poletje, ki prihaja.“ pravi Adamičeva.

Ali serum res deluje ali ne, pa lahko sedaj preverite kar sami, saj čudežni serum že lahko kupite pri nas.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587