Vizita.si
image (28)

Novice

Čudežno brez posledic preživela obglavljenje

L.E.
27. 09. 2012 08.11
38

Ko pomislimo na obglavljenje, razmišljamo o smrti. Takšna poškodba običajno res povzroči vsaj paralizo. Toda komaj 23-letna Rachel danes nadaljuje življenje, kot da se ji ne bi nič zgodilo.

Pred letom dni je Rachel Bailey preživela hudo nesrečo. Vanjo se je od strani z vso silo zaletelo dostavno vozilo, sunek je bil tako močan, da je tedaj komaj 22-letna Američanka doživela notranje obglavljenje. Tako grozljive poškodbe običajno vodijo v smrt oziroma vsaj paralizo. Ko se hrbtenica loči od lobanje, to poškoduje tudi živčni sistem, zato so posledice težko drugačne.

Toda Rachel je ta ponedeljek na svojem domu pripravila večerjo za vse, ki so s svojim trudom in pogumom pripomogli, da danes lahko počne vse, s čimer se je ukvarjala tudi pred nesrečo. Želela jim je povedati, da so zanjo heroji in da se jim ne bo mogla nikoli dovolj zahvaliti. Vodja gasilcev Wayde Kline je priznal, da je bilo to srečanje nekaj posebnega tudi zanje. Dalo jim je priložnost, da spoznajo tudi drugo stran življenja ljudi, ki jim pomagajo v njihovih najhujših trenutkih, da so tudi del srečnega konca in ne le dramatičnega razvoja dogodkov. “Spomni nas, da so ljudje, ki jim pomagamo, sinovi, hčere, matere in očetje,“ je dejal ganjen. Mnogi bi se ob pogledu na tako hude poškodbe ustrašili – Rachel je danes živa in zdrava, ker se arizonski gasilci niso.

“Kar se mi je zgodilo, se zdi grozljivo nemogoče. Še sama si težko predstavljam, da sem prestala kaj takega,“ pove sama. Lahko bi rekli, da ima srečo, da se same nesreče ne spomni, kot ne tudi prvega meseca v bolnišnici. Toda kot je povedala sama, o tem ne namerava preveč razmišljati. Želi se osredotočiti na prihodnost. “Ne bom dovolila, da bi me ta izkušnja potolkla oziroma prevzela celo moje življenje.“ 23-letna Američanka ni edina, ki je preživela kaj tako hudega, kot je dejstvo, da se je njena glava držala trupa samo z mišicami in tkivom. 22-letnemu Angležu Aaronu Denhamu se je to zgodilo, medtem ko je kolesaril. Življenje mu je rešila nekdanja medicinska sestra, ki je pri priči prihitela na pomoč ter ga z lastno težo prisilila, da se do prihoda reševalnega vozila ni premikal.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587