Vizita.si
image (28)

Novice

Kaj vse je žrtvoval, da bi preživel

K.P.
27. 07. 2012 09.23
1

Na usodno popoldne, ko je skoraj izgubil življenje, bo 17-letnega Kaleba s Floride vsak dan opominjala invalidnost, na račun katere pa se mladostnik že pošali.

Izgubiti roko ali življenje? S takšno dilemo se je nedavno ukvarjal 17-letni Kaleb Langdale s Floride, ki se je želel s prijatelji osvežiti v reki Caloosahatchee. Med plavanjem je pred seboj zagledal aligatorja, na katerega so ga prijatelji že opozarjali z glasnim kričanjem. Kaleb je žival prijel za kožo spodnje čeljusti, kot je to videl početi junake iz filmov na televiziji, ter hotel odplavati stran, a ga je strašljiva žival zgrabila za desno roko in ga ni spustila. "Zagrizel je v mojo roko in polomil vse kosti v njej," se spominja Kaleb, ki se je v tistem trenutku zavedel, da bo izgubil ali roko ali svoje življenje. Z desno roko v aligatorjevih ustih je prislonil svoja stopala ob aligatorjevo glavo in se odrinil stran. Roka je počila, se odtrgala od Kalebovega telesa in ranjenemu najstniku je uspelo priplavati do obale, kjer je vzel bližnje pajkove mreže ter jih nanesel na rano, saj naj bi to ustavilo krvavitev. Ko so ga pripeljali v bolnišnico, je reševalna ekipa ujela aligatorja in skušala roko znova prišiti, a je bila ta v preslabem stanju. Kaleb trenutno okreva, njegova starejša sestra Rebecca pa je javnosti povedala, da se je z njo že pošalil, da ni več edini levičar v družini. Na vprašanje, kaj mu gre po mislih, ko pogleda svojo roko, Kaleb odgovarja: "Vesel sem, da je bila moja roka, in ne roka mojega prijatelja." Njegovo življenje bo kljub vztrajni borbi za življenje za vedno spremenjeno, a morda mu v prihodnosti določena opravila vendarle pomaga olajšati protetični nadomestek roke. K okrevanju bo brez dvoma pripomogel njegov neomajni in kljub vsemu še vedno pozitivno naravnani duh.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587