Vizita.si
image (28)

Novice

Da bi se poročila, ji je uspelo nepredstavljivo

L.E.
13. 03. 2013 13.31
12

Ko jo je ljubezen njenega življenja prosila za roko, se je odločila, da pred oltar ne bo stopila pretežka. Hujšanja se ni lotila z dieto, temveč s spremembo načina življenja in odločitev se je izkazala za zelo uspešno.

Tessa Thurgood je bila, ko jo je njen partner zaprosil za roko, najsrečnejša ženska na svetu. Toda to se je spremenilo, ko se je zvečer pogledala v ogledalo. Danes 29-letna Angležinja je leto za letom nabirala odvečno težo, a na najpomembnejši dan v svojem življenju ni več želela biti pretežka. “Spremenila sem se v nekoga, ki ga nisem več prepoznala,“ pravi.

To se ni zgodilo kar čez noč in brez dobrega razloga. “Bila sem kraljica hitre in predelane hrane,“ prizna. “Namesto da bi izbirala živila, ki so sveža in naravna, sem se odločala za tista, ki sem jih lahko najhitreje pojedla, ki pa so bila tudi zelo nezdrava in redilna. Poleg tega zjutraj nisem zajtrkovala, sem pa to hitro nadomestila, ko sem se za malico prenajedla s čipsom in čokolado.“ Da je na koncu v dveh letih izgubila 51 kilogramov, ji je pomagalo ravno to, da se je dobro zavedala, kaj dela narobe. Poleg tega je razumela, da se o zdravem načinu življenja lahko nauči še več. “Ko sem se odločila izgubiti odvečno težo, se nisem želela lotiti nekakšne posebne diete. Namesto tega sem se želela naučiti, kako naj si sestavim obroke, ki bodo zame blagodejni. Odločila sem se, da bom spremenila svoj način življenja, in to za vedno.“ To je po mnenju zdravnikov tudi edini pravi recept za hujšanje.

Tessa ni imela vedno težav s težo. Kilogrami so se nabrali, ko se je kot študentka odselila od doma in si je bila prisiljena kuhati sama. Namesto tega je raje zavila v različne restavracije s hitro prehrano. Toda da bi bila lepa nevesta, se je bila pripravljena marsičemu odreči, tudi hamburgerjem, ocvrtemu krompirčku in pici. “Zdaj uživam bolj raznoliko hrano, ki jo sestavlja veliko pustih oziroma manj mastnih beljakovin, polnozrnatih izdelkov, sadja in zelenjave.“ Poleg tega se je začela gibati. Najprej se nikakor ni mogla prisiliti, da bi začela zahajati v telovadnico, nato pa ji je mati predlagala, da se vpiše v takšno, ki je odprta le za ženske. “V telovadnici so bili do mene vsi zelo prijazni in razumevajoči; počasi sem se navadila prihajati redno. Brez njih in brez družine ter prijateljev mi ne bi nikoli uspelo.“ Njen zaročenec je danes že njen mož in Tessa pravi, da še sam komajda verjame, da ji je takšen podvig res uspel. “Moja odvečna teža ga ni nikoli motila, vendar sem mu všeč tudi takšna, kakršna sem zdaj. Še kar ne more verjeti, da mi je uspelo. Včasih me kar presenečeno pogleda, saj pozabi, da sem toliko shujšala.“

Danes se resnično počuti kot povsem druga ženska. “Nekoč sem bila zelo samozavestna, in ko sem to samozavest sčasoma izgubila, sem se zavedla, da nisem postala nekdo, na kogar bi bila ponosna. Nisem bila srečna, in to sem morala spremeniti,“ pove. Upa, da bo njen uspeh navdihnil tudi vse druge, ki morajo odvečno težo, če že ne zaradi prihajajoče poroke, izgubiti zaradi svojega zdravja. “Seveda se kdaj še vedno pregrešim,“ pravi. “Toda sem veliko bolj previdna in moje pregrehe enostavno niso tako velike, kot so bile nekoč.“ To pa lahko po njenem mnenju doseže kdor koli. Zdaj ni le bolj zadovoljna sama s seboj, njeno življenje se je močno spremenilo, ker se končno več ne izogiba druženju in kakršnim koli stikom z zunanjim svetom.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623