Vizita.si
image (28)

Novice

Nedolžna igra se je spreobrnila v pravi pekel ...

N.D.
23. 11. 2012 15.51
6

V tujih medijih je odjeknila tragična zgodba o devet let starem fantku iz Anglije, ki mu je noga med povsem nedolžno igro zdrsnila v nezaščiten kanal, poln strupenih kemikalij. Posledice so bile grozljive.

Fabio Smith iz južnega Walesa ni slutil, da se tokrat povsem nedolžna in vsakdanja igra na šolskem igrišču v času šolskega odmora ne bo srečno končala. Njegova noga je namreč zdrsnila v nezaščiteni in neoznačeni kanal v tleh, v katerem je bila velika količina strupenih kemikalij. Slednje so v trenutku dobesedno razžrle fantovo kožo na nogi in bolečine so bile, po njegovih besedah, nepopisne.

"Učitelji niso resni ..." pravi mati

Njegova mati Nikita Payne se upravičeno jezi tako na tiste, ki bi morali odtok zavarovati kot tudi na učitelje. Njihov neverjeten odziv je po tem, ko je Fabio po nesreči v peklenskih bolečinah in joku prišel v razred po pomoč, sprožil val ogorčenja. "Ne morem verjeti, da ga niso takoj poslali v bolnišnico ali poklicali reševalcev," je Nikita zgrožena nad šolskim osebjem. Slednji so namreč Fabiu naročili, naj si nogo spere samo z vodo, si obuje nazaj s kemikalijami prepojene nogavice in nadaljuje pouk.

Noga kot 'surov' kos mesa

Mladi Anglež je moral trpeti bolečine vse do konca pouka in prihoda domov. Ko mu je mati šele doma snela nogavico, je doživela šok. "Sinova noga je bila videti kot kos gnilega mesa," je povedala novinarjem. Zaradi noge, ki je postajala vse bolj črna, je vedela, da ne sme izgubljati časa in je fanta takoj odpeljala v najbližjo bolnišnico. Stanje je bilo že tako hudo, da so se zdravniki spraševali, ali bodo sploh uspeli rešiti Fabievo nogo pred amputacijo. "Noga je bila ob prihodu fanta v bolnišnico res en sam kos surovega mesa. Bilo je grozno," je pozneje medijem povedal zdravnik, ki je prvi sprejel prestrašenega šolarja.

Fabieva prihodnost

Da bi kirurgi rešili Fabievo nogo, so mu morali odstraniti veliko količino mrtve kože. Zdaj upajo, da se bo rana lepo ter brez okužb zacelila in da bo koža zrasla nazaj. Po njihovih napovedih bo sicer Fabio, ki je trenutno na berglah, lahko spet normalno hodil, a do tega trenutka je potrebnih še najmanj dva meseca zdravljenja in terapij.

Mati se je nad ravnanjem učiteljev in osebja v šoli pritožila. "Da bi se kaj takega vašemu otroku zgodilo v šoli, kjer naj bi bili varni, res ne pričakujete," pove 25-letnica, katero skrbi tudi za sinovo duševno zdravje."Nesreča bo Fabia vsekakor na neki način zaznamovala. Upam le, da mu ne bo pustila prevelikih psiholoških ran." Zadevo je prijavila tudi na policijo in policisti že preiskujejo šolsko osebje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587