Vizita.si
image (28)

Novice

Dala si je zažgati obraz

Ni.J.
18. 05. 2010 14.30
4

Britanska voditeljica Sue Caroll si je dala dobesedno zažgati obraz! Koža ji je odpadala, sama pa je vohala smrad svojega zažganega mesa. No, s posegom pa je kljub temu zadovoljna, zato ga namerava ponoviti.

Prijatelji pravijo, da sem pogumna, mama mi je rekla, da je to traparija, sodelavci pa so rekli, samo 'ne že spet',“ pravi 56-letna britanska televizijska voditeljica in kolumnistka Sue Carroll, ki je s svojim lepotnim posegom stopila še korak bliže k norosti. “Lepšega načina ni, kakor da povem, da sem si dala zažgati obraz. Vem, da to ni strokovni izraz, ampak tako je.“ Svojo od sonca uničeno in izsušeno kožo si je namreč dala lasersko odstraniti, nadomestila pa jo je s svežo in zdravo.

Sue pravi, da se je za poseg odločila, ker so jo njene gube zares motile, hkrati pa dodaja, da spet ne toliko, da bi prenehala kaditi, piti in se izpostavljati soncu. “Ali se sprijazniš z gubami ali pa nekaj narediš, da se jih rešiš.

56-letnica se je odločila, da se svojemu načinu življenja ne bo odpovedala, zato pa z odprtimi rokami sprejema vse nove izzive in metode, ki ji jih ponuja medicina. Pravi, da poseg, s katerim so ji lasersko odstranili vrhnjo plast kože, ki je bila že izsušena, zgubana in povešena, ni bil boleč. “Mislite, da sem neumna in važna, a nisem,“ pravi in dodaja, da se zaveda, da ne bo nikoli več stara 30 ali 40. Je pa bila pripravljena plačati 4600 evrov, da bi bila videti stara deset let mlajša.

Za kakšen postopek gre?

18 mesecev po prvem posegu, s katerim so ji zapolnili obraz in zgladili gube, je bila Sue ponovno zgubana. Še huje, imela je še več gub kot pred posegom. Njen zdravnik Lee Garrett je bil nad tem presenečen. “Rekel mi je, da je moja koža preveč uničena zaradi sonca, da se hitreje staram zaradi kajenja, utrujenosti, uživanja sladkarij in solarija,“ se obiska pri zdravniku spominja Sue. Zato ji je priporočal najnovejši in izjemno učinkovit poseg, s katerim lasersko odstranijo staro kožo in s tem spodbudijo, da se kolagen v koži začne vesti enako kot pri najstnicah. Gre za t. i. 'Micro Laser Surfacing' poseg, po katerem naj bi bila v samo sedmih dneh koža videti popolnoma zdrava in napeta.

Na dan posega je Sue prišla v ordinacijo. Dr. Garrett ji je na obraz najprej namazal posebno kremo, ki deluje kakor anestetik, ji jo nato odstranil, oči prekril s posebnimi pokrovčki ter pričel s posegom, ki traja približno 90 minut. “Po desetih minutah sem že vohala zažgano meso,“ pravi Sue. Nato je zaključil z odstranjevanjem kože na licih in čelu in se z natančnejšim laserjem lotil predela okoli ust in brade.

Ničesar nisem čutila, ko pa mi je dal v roke ogledalo, sem mislila, da me bo kap,“ pravi. “Vse, kar sem lahko videla, je bilo le stopljeno meso in ogromne količine krvi.“ Po posegu ni dobila nobenih tablet, le vazelin, s katerim se je morala redno mazati.

Okrevanje

Naslednji dan je bila Sue zatečena, njena koža rdeča, oči pa je imela skrite nekje med oteklinami. Kožo je imela tako zategnjeno, da ji je počila vsakič, ko je spregovorila ali se nasmejala, zato je morala stati pod mlačno vodo in se mazati z vazelinom. Ko je hodila po stanovanju, ji je koža kar odpadala z obraza, po enem tednu pa so otekline izginile, prav tako niso bile več vidne niti gube.

Po dveh tednih je bila njena koža videti rožnata, napeta in zdrava kot že dolgo ne. Do popolnosti pa so jo ločili samo še laserska odstranitev rdečih žilic in botoks, ki ji ga je dr. Garrett vbrizgal okoli oči in v ustnice. Učinek posega bo trajal približno leto dni, zatem pa dr. Garrett priporoča ponovno lasersko terapijo. “Poseg bom zagotovo ponovila,“ zaključuje Sue, ki je nad videzom svoje kože naravnost navdušena.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587