Vizita.si
image (28)

Novice

'Počutim se, kot bi me nekdo oropal življenja'

L. E.
28. 12. 2016 08.03
6

31-letnica si je mislila, da si na svetu najbolj želi, da bi lahko imela drugačen nos. Zbirala je denar za lepotno operacijo in ga končno zbrala. A življenje zdaj – z novim nosom – niti približno ni takšno, kot si je predstavljala.

Newyorčanka Ilysse Baum si je mislila, da bo vse lepše in boljše, če si bo popravila nos, s katerim ni bila zadovoljna. Maja lani je končno zbrala dovolj denarja za lepotno operacijo in legla pod nož. A rezultat ni bil takšen, kot ga je pričakovala. Težave ima z dihanjem in še manj je zadovoljna s svojim videzom.

Lepotna operacija ne reši nujno vsega; kadar pa ni opravljena dovolj dobro, lahko povzroči tudi zaplete. Zato je treba biti pozoren pri izbiri kirurga. "Moje življenje je nočna mora od operacije. Vsak dan se mučim," pravi Ilysee. "Prej sem bila učiteljica, zdaj pa sem izgubila službo, saj imam zaradi težav z dihanjem tudi težave z glasnim govorjenjem dlje časa pred skupino ljudi. Tako rada bi se vrnila v službo." A zdaj mora najprej zbrati dovolj denarja za operacijo, s katero bo nov kirurg popravil prej slabo opravljeno delo. "Počutim se, kot bi me nekdo oropal življenja," piše na strani, kjer neznance prosi za denarno pomoč.

Že ko se je zbudila iz anestezije, je imela občutek, da je nekaj narobe. Toda potolažili so jo, da se mora vse skupaj le zaceliti, in jo poslali domov. Že čez nekaj dni pa je spoznala, da je bila njena operacija žal povsem ponesrečena in da mora najti novega kirurga. "Moj nos je videti kot Picassova slika," pravi s kislim nasmeškom.  Za novo operacijo mora zbrati 18 tisoč dolarjev, kar je več kot 17 200 evrov. Popraviti nos namreč ne bo enostavno. "Toda kirurg, ki sem ga zdaj izbrala, meni, da lahko doseže, da bom dihala za 70 odstotkov tako, kot sem nekoč. Ljudje so bili do zdaj zelo radodarni," še doda. Zato bo operacijo lahko imela že naslednje leto, kar si sama nikoli ne bi mogla privoščiti. "Molim, da bom spet lahko učiteljica in da si bom povrnila življenje," pravi. Je pa njena zgodba opozorilo, kaj se lahko zgodi.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587