Vizita.si
image (28)

Novice

V enem letu je na povsem zdrav način izgubila kar 50 kilogramov

L.E.
21. 08. 2015 08.04
8

Potem ko je spoznala, da je moški, s katerim sta se izredno ujela, na zmenek ne povabi, ker je pretežka, je 45-letna Jane prvič v življenju zbrala motivacijo, da shujša. Uspelo ji je v enem letu.

45-letna Jane Hammonds je presrečna, da ima kar 50 kilogramov manj. Pa ne zaradi zgoraj omenjenega moškega. Njegove besede, da bi šla lahko na zmenek le, če bi se skrivala, so jo pred letom dni močno prizadele. In bile samo motivacija, ki jo je gnala, da končno nekaj naredi zase. Vitkejša se bolje počuti, je bolj zdrava in polna energije.
Njeni obroki v enem dnevu: ZAJTRK – umešano jajce, polnozrnat kruh, paradižnik, KOSILO – solata z rakci, VEČERJA – belo piščančje meso v paradižnikovi omaki s pire krompirjem in zelenjavno prilogo, sadež kot posladek, MALICA ČEZ DAN – še več sadja.

Recept: zdrava hrana in telovadba

Preverjen recept bi lahko rekli, le težko se ga je držati. Sploh na začetku, pripoveduje Angležinja, ko je stežka že hodila. A neprijazne besede so ji dale motivacijo, da je prebrodila najtežje obdobje vsake izgube odvečne teže. Takrat, ko se moraš prisiliti k telovadbi, čeprav je nisi vajen, takrat, ko se siliš z zdravimi živili, čeprav so zate povsem neokusna. Ko enkrat postane gibanje in zdravo prehranjevanje zate nekaj povsem normalnega, pa vse skupaj postane prav lahko, zaključi.

"Zredila sem se, ker sem jedla nezdravo, ker nisem telovadila, ker sem preveč jedla ... In nisem želela več iskati izgovorov, zakaj tega ne spremenim." Namesto čokolad, čipsa in tort je posegla po sadju. Za kosilo in večerjo ima od takrat piščanca, kuhan ali pire krompir, polnozrnat riž in vso mogočo zelenjavo. "Nikoli nisem stradala. V samo dveh tednih sem izgubila 6 kilogramov in se nikoli več nisem ozrla nazaj. Včasih sem potrebovala ogromno energijske pijače, da sem zdržala do konca službe. Danes imam zaradi drugačne prehrane in gibanja energije cel dan čez glavo."

Kaj svetuje vsem, ki bi šli radi po isti poti?

Da poiščejo nasvet strokovnjaka, tako prehranskega kot osebnega trenerja. Sama je na začetku sledila dieti, ki ji jo je predpisala nutricistka, telovadila je z osebnim trenerjem. "Predvsem pa je treba začeti in se potem držati načrtov." To je težko, a je nagrada, ko imaš končno bolj zdravo težo, velika.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631