Vizita.si
image (28)

Novice

Danes je kar 60 kilogramov lažja …

S.P.
07. 02. 2013 08.05
2

Veliko Britanijo je osupnila zgodba 45-letne Sharon Farell, ki je v pičlih dveh letih na zdrav način izgubila več kot 60 odvečnih kilogramov. Preverite, kako ji je uspelo.

Sharon Farrell je vedno vedela, da je njena teža malce previsoka, a se je tega, kako resno je stanje v resnici, zavedla šele ob neprijetnem dogodku med vožnjo z avtobusom. Ko se je nekega dne odpravljala v službo in je iskala prost sedež, jo je namreč grdo zavrnil neznani gospod. “Nikoli ne bom pozabila teh bolečih besed, ki so se zarile globoko v moje srce: 'Nočem sedeti zraven te gore maščobe ... Pa saj bo zasedla oba sedeža,' je zakričal, ko sem želela prisesti,“ se spominja. “V solzah sem že na naslednji postaji hitro izstopila ter pot nadaljevala peš. Takrat sem spoznala, kako ubogo in izmučeno je pravzaprav moje obilno telo.“

“Avtobus bi me v službo pripeljal v petih minutah, jaz pa sem do tja hodila celo uro. Ob prihodu na cilj sem se skoraj zgrudila na tla, saj sem bila vsa prepotena, moje srce je bilo kot noro, do sape pa nisem mogla vsaj še dobrih 10 minut,“ nadaljuje 45-letnica, ki se z debelostjo bori že vse od rane mladosti. “Po smrti očeta sem tolažbo našla v hrani, stanje pa se je še poslabšalo, ko je nekaj let zatem zbolela tudi mati. Nažirati sem se začela z raznimi prigrizki, kot so piškoti, čokolada, bonboni, tortice in podobno, skratka z vsem, kar mi je prišlo pod roke. Kar naenkrat sem tehtala že dobrih 130 kilogramov, moj indeks telesne mase pa je znašal več kot 47, kar me je uvrščalo v kategorijo bolestno debelih ljudi.“ Spoznala je, da tako ne more več nadaljevati.

Že isti teden se je pridružila lokalnemu plavalnemu klubu in v nekaj tednih izgubila prvih 6 kilogramov, ob tem pa je še trikrat tedensko začela zahajati v telovadnico ter popolnoma spremenila svoj način prehranjevanja. Danes, dve leti pozneje, tehta že 60 kilogramov manj. “Ko sem izgubila prvih 20 kilogramov, je bilo življenje veliko lažje. Po dolgem času sem bila namreč spet zares srečna. Všeč mi je, kako sem videti, in vem, kako sem se morala za to truditi, zato bom v tem zagotovo vztrajala še naprej. Nikoli več se nočem vrniti na tisto nizko točko svojega življenja, moškemu, ki me je osramotil, pa bi se rada predvsem zahvalila. Če ga ni on, je bil pa vsaj dober povod, da sem končno spremenila svoje življenje.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587