Vizita.si
image (28)

Novice

Danes je ne bi prepoznali!

L.E.
31. 12. 2011 09.02
9

Komaj 23-letna Kristine ima za seboj že dolga leta bojevanja s preveliko telesno težo. Toda sedaj ji je uspelo. Brez kakršnih koli posegov je izgubila kar 90 kilogramov.

Kristine Sindt se spominja, da je imela vedno preveč kilogramov. Zaradi tega so jo dražili že v vrtcu. Toda kriva je bila sama. Zavračala je vsako zelenjavo in praktično kar koli, kar je vsaj malo zdravo. "Oboževala sem okus hrane in vedno sem pojedla toliko, kolikor sem le lahko. Velikokrat sem prosila, da bi dobila dodatno porcijo. Ko sem začela obiskovati srednjo šolo in sem si obroke velikokrat kupovala sama, pa sem se še manjkrat odločila pravilno."

Tako se je nadaljevalo vse do tretjega letnika fakultete. Kristine je namreč ugotovila, da debelost resnično uničuje njeno življenje. "Vsak dan me je skrbelo, kakšne situacije se še lahko pojavijo, pri čemer bodo zaradi odvečnih kilogramov zame sramotne." Takrat je tehtala 143 kilogramov in bila večino časa nesrečna. Nikoli še ni imela partnerja, nakupovanje oblačil pa je bilo prava nočna mora. Vendar se je zavedala, da je za svojo usodo kriva sama. Sama se je odločila živeti nezdravo. Seveda je vedno poskušala hujšati, toda v tem trenutku je izvedela, da obstaja podporna skupina, v kateri se ljudje, ki so predebeli, med seboj spodbujajo in bodrijo. Vključitev v podporno skupino ji je spremenila življenje.

Toda potem ko je bila njen del šest mesecev, je skupina razpadla. Lahko bi se vključila v katero drugo, vendar so bile vse dokaj daleč. Četudi je uživala v njihovi podpori in nasvetih, se je torej odločila nadaljevati sama. Menila je namreč, da se je dovolj dobro naučila, kakšno je zdravo prehranjevanje, predvsem pa, kako jesti veliko različnih stvari, vendar uravnoteženo. Toda pogrešala je podporo, zato je bila še kako vesela, ko je takšno skupino našla celo na priljubljeni strani YouTube. Z njimi je shujšala do svoje idealne postave. V enem letu je z zdravim načinom življenja izgubila 45 kilogramov, naslednje leto pa še enkrat toliko. Končno je takšna, kakršna si je vedno želela biti. Svojo vitko postavo uspešno vzdržuje in še nikoli ni bila srečnejša.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587