Vizita.si
image (28)

Novice

Danes je osebna trenerka in vas bo navdušila!

L.E.
26. 04. 2013 15.33
2

Cherie Hart Steffen je svoje življenje resnično obrnila na glavo. Toliko časa jo je bilo sram, ker je tehtala 105 kilogramov – danes je ona tista, ki pomaga hujšati drugim. Postala je osebna trenerka.

Za veliko spremembo se je odločila, ko se je nekega dne ob njeno težo obregnil celo profesor na fakulteti, na kateri je študirala. Cherie Hart Steffen ni mogla verjeti, ko so se vsi njeni sošolci začeli smejati. “Bilo je, kot bi me nekdo po glavi udaril s ponvijo,“ se spominja. To je bilo pred tremi leti. In še tisti večer je začela hujšati.

Ni pa bilo posmehovanje še zdaleč njena edina motivacija. Pol leta prej je umrla njena mati. Ko je dobila klic, da umira, se je vozila celo noč, da bi jo še zadnjič k sebi stisnila živo. Njena mati, ki je bila nekoč manekenka, ji je dala zadnja dva nasveta. “Varčuj in shujšaj,“ ji je dejala in ta dva nasveta sta se Cherie zapisala v spomin. La Verne svoji najmlajši hčeri tega ni svetovala prvič. Zanjo jo je vedno najbolj skrbelo. Vse njene druge hčerke so bile tako kot ona naravno vitke. Cherie je jedla povsem isto, sicer ne ravno najbolj zdravo hrano, vendar so se pri njej kilogrami vedno nabirali. “Moja mama ni vedela, kako bi se s tem spopadla. Na koncu koncev sem jedla isto kot drugi otroci, le da nihče ni bil videti kot jaz,“ pove Cherie, ki svojo mamo povsem razume.

Želela ji je le pomagati in že v najstniških letih sta skupaj preizkusili na tisoče diet. A učinka ni bilo, saj kratkotrajne nezdrave diete delujejo ravno obratno. Najprej telo navadijo, da deluje kolikor toliko optimalno, četudi vnašate bolj skromno in pičlo prehrano. Nato, ker tako hude prehranske spremembe večina ne more zdržati in zato spet začne jesti bolj obilno, pridobi še več kilogramov. Telo se navadi tisto malo hrane, ki jo dobi, veliko bolj izkoristiti; bolj učinkovito jo izkorišča tudi, ko je dobi preveč. Tudi Cherie je tako nekaj teže izgubila in jo nato pridobila še več. Na koncu je imela 105 kilogramov, in to čeprav je precej nizka. “Najbolj me je bilo sram, ko sem kupovala oblačila,“ se spominja. “Za mojo velikost ni bilo mogoče najti kosov, ki bi bili lepi.“ Lahko je le z zavidanjem opazovala prijateljice, ki so nosile moderne obleke in hodile na zmenke.

Danes vse to lahko počne tudi sama. Ne le to – postala je osebna trenerka, ki zna marsikateri dober nasvet ponuditi iz lastnih izkušenj, saj dobro razume, kako se počuti nekdo, ki ima preveč kilogramov. Potem ko se je po smrti svoje matere, da bi se potolažila, zatekla k prenajedanju, je takoj, ko se je vrnila s predavanj, na katerih se ji je posmehoval sam profesor, zlezla na tekalno stezo. Hodila je deset minut in se na koncu skoraj zgrudila od utrujenosti. A obljubila si je, da bo naslednji dan vajo ponovila in vsak dan poskusila premagati večjo razdaljo. Do konca leta je izgubila 14 kilogramov. To pa ni vse. Teči je začela tudi v naravi, kar se ji je zdelo prej nepredstavljivo, saj ni želela, da jo pri telovadbi kdo vidi. Počasi je spremenila še prehranjevanje. Danes uživa šest manjših obrokov, ki ne vsebujejo škodljivih sestavin, popije veliko vode. Francoske štruce in ocvrtega krompirčka, ki si ju je prej najraje privoščila, se ne pritakne več. Si pa enkrat tedensko dovoli poseben posladek. Danes ima Cherie 40 kilogramov manj, veliko maščobnih naslag so nadomestile čvrste mišice. Želi si le, da bi jo takšno lahko videla njena mati. “Bila bi presrečna, da sem upoštevala njen nasvet. In še posebej bi bila ponosna name, ker sem vse skupaj dosegla na način, ki je pravilen.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602