Vizita.si
image (28)

Novice

Anoreksija ne prizanaša niti moškim

S.C.
05. 04. 2012 11.47
5

Pri 18 letih je bil Fauzi videti kot okostnjak, saj se je želel kar najbolj približati idealnim meram modela, kar pa ga je pahnilo v začaran krog anoreksije. Po petih letih zdravljenja je pravi magnet za ženske in fotografe.

23-letni model iz Singapurja, ki danes krasi marsikatero naslovnico in je pravi magnet za ženske, je spregovoril o svoji bitki z anoreksijo. "Kot otrok sem bil vedno debelušen," se spominja Fauzi Rasull. Toda takšno prepričanje je bilo le v njegovi glavi, pri 15 letih in 173 centimetrih je namreč tehtal zdravih 77 kilogramov. "Sam sebi sem se zdel debel, zamaščen, postalo mi je slabo vsakič, ko sem se pogledal v ogledalo," še doda. Ker pa je bil fotogeničen, poteze njegovega obraza pa skoraj popolne, se je že v zgodnjih najstniških letih znašel v modnem svetu, kjer pa veljajo zelo stroga, skoraj kruta, pravila. V želji po pozornosti in soju žarometov je začel stradati, da bi se kar najbolj približal idealnim meram modela. Tudi ko je tako pri 18 letih številka na njegovi tehtnici pokazala pičlih 55 kilogramov, njegovo nekoč izklesano telo pa je bilo le kost in koža, ni želel odnehati. Začaran krog anoreksije ga je preprosto prevzel, saj je imel nad svojim telesom popoln nadzor.
Glasujte za POPovega zdravnika leta.

Zaradi pretirane vitkosti pa je Fauzija kmalu začelo pestiti nemalo zdravstvenih težav, bil je slaboten, brez energije in nenehno utrujen. Njegovo zdravstveno stanje se je tako poslabšalo, da so ga družinski člani na milost in nemilost odpeljali v bolnišnico, kjer ga je sprejel dr. Lee Huei Yen, vodja oddelka za motnje hranjenja. Pod njegovim strogim nadzorom je tako Fauzi počasi začel pridobivati težo in spremenil svoje mišljenje o popolnem telesu. Danes, pri 23 letih, tehta 65 kilogramov in je na dobri poti, da se ne vrne v kremplje anoreksije. "Priznam, da pogrešam svoje vitko telo in izrazite ličnice, a ljudje, ki me poznajo, mi zagotavljajo, da sem sedaj videti fantastično, in resnično se trudim, da bi jim verjel," še pove Fauzi, ki s svojim čudovitim videzom in simpatičnostjo očara prav vsakega fotografa in vsako predstavnico nežnejšega spola. Mladenič vsekakor veliko obeta.

Za anoreksijo zboli resda 90 odstotkov žensk, toda tudi moških ne smemo zanemariti. Še posebej v modnem svetu je anoreksija zelo pogosta, ne končajo pa se vse zgodbe srečno. Pred dvema letoma je zelo odmeval primer manekena, po imenu Jeremy Gilitzer, ki je bil v otroštvu zaradi svoje debelušne narave tarča posmeha, zato je pri 12 letih začel stradati, pri 38 letih pa je izstradal do smrti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587