Vizita.si
Abbie Woodward nekoč in danes

Novice

Danes je vitka, srečna in uspešna

L. E.
01. 06. 2018 15.21
0

20-letna Abbie Woodward si je želela postati medicinska sestra. Toda tehtala je ravno 100 kilogramov in skrbelo jo je, da ji to ravno ne bo v pomoč pri njenem želenem poklicu. A takrat si ni mogla predstavljati, da ji bo s pravo motivacijo dejansko uspelo shujšati.

Abbie Woodward nekoč in danes
Abbie Woodward nekoč in danesFOTO: Facebook

Danes ima Angležinja Abbie Woodward kar 38 kilogramov manj. Tehta 62 kilogramov in se uči, da bo postala medicinska sestra. Vse gre po njenih načrtih. A kako ji je uspelo?

Abbie ima danes pet konfekcijskih številk manj, večje veselje do življenja in mnogo več energije. Vse pa se je začelo z zaobljubo sami sebi na božič leta 2016, ko je za darilo dobila XL pulover in ugotovila, da ji je premajhen. “Odvila sem darilo in se odšla v kopalnico preobleči, da bi lahko pulover kar takoj nosila. Toda nisem si ga mogla nadeti. Bila sem zgrožena. Počutila sem se res slabo, saj je bilo darilo, dejala sem, da si ga bom nadela in še drag pulover je bil. Samo sesedla sem se zraven kabine za prhanje in nisem vedela, kaj naj naredim.”

"Bistveno je, da si discipliniran," pravi 20-letnica, ki doda: "Težje je, ko greš kam s prijatelji in vidiš, kako uživajo v nečem nezdravem. Toda takrat moraš pogledati širšo sliko."
"Bistveno je, da si discipliniran," pravi 20-letnica, ki doda: "Težje je, ko greš kam s prijatelji in vidiš, kako uživajo v nečem nezdravem. Toda takrat moraš pogledati širšo sliko." FOTO: Facebook
Naslednje, kar je naredila, je bilo, da je poiskala skupino za pomoč pri hujšanju. “Že pred tem sem bila pri njih, ko sva se skupaj z mamo prijavili, ko sem imela štirinajst let. Ampak tokrat sem bila odločena, da mi res uspe.” To je bila razlika, ki ji je pomagala do uspeha. “Bistveno je, da si discipliniran. Sama sem si pripravljala obroke in izbirala zdravo hrano. Težje je, ko greš kam s prijatelji in vidiš, kako uživajo v nečem nezdravem. Toda takrat moraš pogledati širšo sliko.” Sprijaznila se je, da se sama tako brez posledic ne more prehranjevati.

Abbie je začela z boljšim prehranjevanjem, nato pa je k temu priključila še telovadbo. “Prijavila sem se v fitnes. Hodim na vodene ure. Preden pa sem začela, sem najprej samo malo kolesarila ali tekla, da bi dobila malo kondicije.” Danes gre v fitnes tudi petkrat na teden. “Najraje imam spinning.” Hujšanje je lažje, če porabimo nekaj energije, ki jo vnesemo s hrano.

“Danes živim s fantom, ampak vsakič, ko obiščem mamo in sestro, si skupaj pripravimo zdrav obrok.” Tudi to je pomembno za uspešno hujšanje. Treba je spremeniti življenjski slog in še bolje je, če imate družino in bližnje, ki vam pri tem stojijo ob strani. Presrečna je tudi, da uresničuje svojo željo, da postane medicinska sestra. “Ko mi je uspelo shujšati, sem postala bolj samozavestna in mislim, da mi je to dalo tudi več motivacije, da se trudim biti kot medicinska sestra čim boljša. S toliko kilogrami, kot sem jih imela prej, mislim, da mi to nikoli ne bi uspelo.”

Hkrati pa 20-letnica, ki jih bo junija dopolnila 21, doda, da je prednost tudi, da so oblačila za vitkejše postave cenejša. Veliko več jih ima tudi na izbiro. Pravi, da se je ravno vrnila s počitnic v Mehiki in bila je navdušena, kaj vse si je lahko nakupila. Kaj pa se je zgodilo s prevelikim puloverjem? Prodala ga je prek spleta. “To ni preveč lepo, saj je šlo za darilo. Vendar pa ga res nisem želela obdržati.” Obdržala pa je nekdanjega fanta. Skupaj sta že štiri leta. “Pravi, da je bil z menoj tudi, ko sem imela preveč kilogramov, in da je moja vitkejša postava zanj sedaj samo še en moj plus več. Rad pa me ima ne glede na moje kilograme. Pravi, da le želi, da sem srečna.”

Preberite si še, kako je shujšala Marina iz Murske Sobote.

Kako sta povezana vitamin D in prevelik trebuh?

Prekomerno težki, ki imajo veliko odvečne maščobe v predelu trebuha, naj bi imeli v telesu premalo vitamina D, je pokazala nizozemska študija. Najboljši vir tega vitamina je sicer sončna svetloba. S hrano pa ga dobimo, če uživamo mastne ribe in jajčne rumenjake.

Ne vedo še, zakaj se to zgodi. Ali je pomanjkanje vitamina D tisto, kar spodbuja, da se maščoba skladišči v predelu trebušne votline? Ali pa slednje povzroči, da se zmanjša količina vitamina D v telesu?

“Ne moremo še zaključiti, kaj je vzrok za povezavo, ki smo jo opazili med prekomerno težo in količino vitamina D v telesu,” je povedala dr. Rachida Rafiq, vodja študije z univerze v Amsterdamu. “Toda močna povezava, ki smo jo odkrili, lahko pomeni, da igra vitamin D določeno vlogo pri tem, kako se maščoba shranjuje.”

Prekomerna teža poveča tveganje za številne bolezni – za bolezni srca in ožilja, za sladkorno bolezen tipa dva, za kap in prezgodnjo smrt … Že prej pa je študija univerze v Ohiu pokazala, da vitamin D lahko pomaga nekoliko zmanjšati škodo, ki jo srcu povzročata sladkorna bolezen in previsok krvni tlak. Vitamin D v telesu namreč spodbuja proizvodnjo dušikove kisline, ki je zadolžena za uravnavanje pretoka krvi, preprečuje pa tudi, da bi nastali krvni strdki. Vodja študije dr. Tadeusz Malinski govori, kako vitamin D pravzaprav zmanjšuje stres, ki ga doživlja srčno-žilni sistem. Vitamin D lahko po njegovih besedah prav obnavlja kardiovaskularne celice, ki so bile poškodovane.

Vitamin D je v rumenjakih in mastnih ribah, dobimo pa ga tudi s sončno svetlobo.
Vitamin D je v rumenjakih in mastnih ribah, dobimo pa ga tudi s sončno svetlobo.FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587