Vizita.si
Danica Lovenjak-5

Lepota

VIDEO: Danica Lovenjak prisega na 'sladko' depilacijo

Sanja Macur
11. 07. 2009 17.51
0

Gladke in obrite noge spadajo med osnovno nego vsake ženske. Depilacija je lahko zelo nadležna, ni pa nujno. V Sloveniji so namreč začeli izvajati novo metodo depilacije s sladkorno pasto.

Danica Lovenjak si dlake odstranjuje s pomočjo 'sladke' depilacije.
Danica Lovenjak si dlake odstranjuje s pomočjo 'sladke' depilacije. FOTO: Tanja Zrinski

Postopek je manj boleč kot pri vosku, dlačice pa se ne vraščajo. Sladkorna pasta je sicer popolnoma naravna in ne povzroča alergij, tako da je primerna tudi za najbolj občutljivo vrsto kože. Maso skuhajo iz sladkorja, limone in vode – tako da bi jo lahko tudi pojedli. Sladka depilacija je menda tako učinkovita, da se že po nekaj obiskih poraščenost pošteno zmanjša.

Kako poteka 'sladka' depilacija?

Med depilacijo sladkorne paste ni treba segrevati, tako da kože z vročino ne razdražimo. Pa tudi s trakovi ne, saj se tovrstna depilacija izvaja kar z rokami. Kozmetičarka Dominika Logar pravi, da depilacija poteka tako, da se zagrabi dlake proti smeri dlak in v smeri dlak izpuli. To pomeni, da grejo s koreninicami ven, da veliko manj boli in da je veliko manj ali skoraj nič vraščenih dlak. Dejansko skoraj ni bolečin, le malo začutiš, da gre dlaka stran. Depilacijo s sladkorno pasto je treba ponavljati enkrat mesečno.

Na depilacijo s sladkorno pasto prisega tudi Danica Lovenjak

Danica se sicer na depilacijo vedno naroči po polni luni, saj takrat dlačice počasneje rastejo. Urediti pa si da tudi pazduho in bikini predel.

"Moram povedati, da sem zelo zadovoljna. Same dlake na primer - velik manj jih je, tudi posvetlijo se, tako da sem zelo zadovoljna," pravi Danica.

Sicer pa je depilacija s sladkorno pasto trenutno najbolj priljubljena ravno za depiliranje bikinija, saj voskanje tam najbolj boli.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587