Vizita.si
Več kot tehtamo, bolj verjetno je, da ne bomo več znali oceniti svoje prave teže.

Novice

Debeli ne vidijo svojih kilogramov

K.B.
15. 03. 2010 11.44
2

Nova raziskava je pokazala, da več kot imajo ljudje kilogramov, vedno bolj podcenjujejo svojo realno težo. Velik odstotek ljudi z izjemno prekomerno težo tako nima prave predstave o svojem telesu.

Več kot tehtamo, bolj verjetno je, da ne bomo več znali oceniti svoje prave teže.
Več kot tehtamo, bolj verjetno je, da ne bomo več znali oceniti svoje prave teže.FOTO: iStockphoto

Raziskava kirurga dr. Davida Kerrigana, ki se ukvarja z bolniki s prekomerno težo, je pokazala, da kar 50 odstotkov njegovih pacientov nima realne predstave o svojem telesu. Kar tri četrtine izjemno debelih pacientov namreč meni, da so bolj vitki, kot so v resnici. Ravno obratno pa nekateri pacienti, ki so le nekoliko močnejši, menijo, da so veliko debelejši, kot so v resnici. ''Videti je, da obstaja točka, pri kateri pacienti porinejo glavo v pesek in začnejo zanikati svoje težave s prekomerno težo,“ pravi dr. Kerrigan. Kot pravi, velja, da več kot tehtamo, bolj verjetno je, da ne bomo več znali oceniti svoje prave teže. ''Te ugotovitve nam lahko pojasnijo, zakaj nekateri ljudje z že tako prekomerno težo še kar naprej nič ne naredijo zato, da bi jo zmanjšali oziroma jo pridobivajo še naprej.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587